|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voorgerecht, 4 p., Israël 450 g tuinbonen (diepvries) 2 el olijfolie plus extra 3 teentjes knoflook, gep[erst 1 tl komijn 2 tl paprikapoeder een snufje cayennepeper 1 l groentenbouillon het sap van 1 citroen 2 el vers korianderblad, fijngehakt Bereiding Verhit de olijfolie in een soeppan en bak er een halve minuut de knoflook in. Voeg de gemalen komijn, het paprikapoeder en de cayennepeper toe en bak ze even mee. Giet er de bouillon bij en breng die aan de kook. Voeg de tuinbonen toe en draai als de bouillon weer op temperatuur gekomen is het vuur laag. Laat het geheel pruttelen tot de tuinbonen gaar zijn. Pureer de tuinbonen met behulp van staafmixer of andere keukenapparatuur. Proef de soep en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer vlak voor het serveren het citroensap en de gehakte koriander door de soep. Garneer de soep met wat druppels olijfolie en een beetje paprikapoeder. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |