R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 TORTILLAS
 Mexico/Latijns Amerika

3 koppen tarwebloem
1 tl zout
1 tl bakpoeder
1/3 kop olie
1 kop warm water


Bereiding


Meng bloem, zout en bakpoeder in een grote kom.
Voeg de olie toe en werk die al roerend door de bloem tot het grof kruim lijkt.
Vorm een kuiltje in het midden en giet er het water in. Roer het met een vork door de bloem.

Stort het mengsel op je werkblad en kneed er een zacht, soepel deeg van (3 minuten). Maak een bal van het deeg, zet er een omgekeerde kom over en laat het deeg zo 15 minuten rusten.

Verdeel het deeg in 8 stukken, maak ze bolvormig en rol ze één voor één cirkelvormig uit tot een diameter van 24 à 25 centimeter.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Leg er een tortilla in en bak die tot er bubbels verschijnen (1 minuut).
Draai de tortilla om en bak de ander kant ook 1 minuut.
Draai de tortilla weer om en bak kant 1 nog een keer 1 minuut.
Draai de tortilla om en bak kant 2 ook nog eens 1 minuut.

Doe dat ook zo voor de andere tortillas.


Info









naar boven



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________