R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
TORTILLA'S MET CHORIZO, MAIS EN ZWARTE BONEN
lunch/hoofdgerecht, 4 p., Mexico





2 verse maiskolven of mais uit blik
400 g zwarte bonen
1 avocado, geschild en in blokjes gesneden
200 g kerstomaatjes, gehalveerd
1 kleine rode ui, in halve ringen
 150 à 200 g chorizo, in schuine plakjes
4 of meer (bloem)tortilla's
2 1/2 el koriander, grof gehakt

voor de dressing:
1 tl komijnpoeder
de rasp en het sap van 2 limoenen
1 el sherry- of rode wijnazijn
4 el olijfolie plus extra

voor erbij:
zure room


Bereiding


Kook de maiskolven in gezouten water beetgaar (10 minuten).
Giet ze af, laat ze afkoelen en snijd de korrels van de kolven.
Doe de maiskorrels met de zwarte bonen, de avocado, ui en tomaat in een kom en zet die terzijde.

Meng de ingrediënten voor de dressing en breng die op smaak met zout en peper.

Rooster de plakjes chorizo 1 à 2 minuten per kant in een licht met olie ingevette grill- of koekenpan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Voeg de dressing, de plakjes chorizo en de koriander aan de ingrediënten in de kom toe en schep het geheel om tot alles goed gemengd is.

Verwarm de tortilla's in een koekenpan en stapel ze op een bord.
Doe de "salade" indien gewenst over in een serveerschal en doe de zure room in een kommetje.
 
Zet de warme tortilla's, de "salade" en de zure room op tafel en laat ieder er zich van bedienen.


Info










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________