![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| lunch/hoofdgerecht, 4 p., Mexico ![]() 2 verse maiskolven of mais uit blik 400 g zwarte bonen 1 avocado, geschild en in blokjes gesneden 200 g kerstomaatjes, gehalveerd 1 kleine rode ui, in halve ringen 150 à 200 g chorizo, in schuine plakjes 4 of meer (bloem)tortilla's 2 1/2 el koriander, grof gehakt voor de dressing: 1 tl komijnpoeder de rasp en het sap van 2 limoenen 1 el sherry- of rode wijnazijn 4 el olijfolie plus extra voor erbij: zure room Bereiding Kook de maiskolven in gezouten water beetgaar (10 minuten). Giet ze af, laat ze afkoelen en snijd de korrels van de kolven. Doe de maiskorrels met de zwarte bonen, de avocado, ui en tomaat in een kom en zet die terzijde. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng die op smaak met zout en peper. Rooster de plakjes chorizo 1 à 2 minuten per kant in een licht met olie ingevette grill- of koekenpan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Voeg de dressing, de plakjes chorizo en de koriander aan de ingrediënten in de kom toe en schep het geheel om tot alles goed gemengd is. Verwarm de tortilla's in een koekenpan en stapel ze op een bord. Doe de "salade" indien gewenst over in een serveerschal en doe de zure room in een kommetje. Zet de warme tortilla's, de "salade" en de zure room op tafel en laat ieder er zich van bedienen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |