R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
TORTA DELLE ROSE
"rozentaart", Italië





550 g bloem plus extra
10 g droge gist
1 tl suiker
150 ml lauwe melk
80 g boter plus 75 g boter
120 g suiker plus 100 g suiker
2 eieren
2 el plantaardige olie
de rasp van een halve citroen
2 tl zout
honing

optioneel:
2 tl gemalen kaneel


Bereiding


Neem een ronde taartvorm (diameter 22 à 24 centimeter) en leg een stuk passend bakpapier op de bodem. Zet de taartvorm terzijde.

Doe de gist, de lauwe melk en een theelepel suiker in een kommetje. Roer even en zet het mengsel terzijde.

Smelt ondertussen 80 g boter en klop er 120 g suiker door tot die min of meer opgelost is. Roer (optioneel) 2 tl kaneelpoeder door het mengsel en laat het afkoelen.

Doe de bloem in de (kom van de) keukenmachine en voeg het geactiveerde gistmengsel toe.
Snijd 75 g boter in blokjes en voeg die eveneens toe.
Voeg vervolgens de eieren, 100 g suiker, de citroensrasp, de olie en het zout toe en laat de machine de ingrediënten mengen en tot een glad en soepel deeg kneden.

Bestrooi je werkvlak met bloem. Leg er het deeg op en rol het rechthoekig uit. Leg de rechthoek met één van de lange kanten naar je toe, als dat nog niet het geval was.
Bestrijk de deeglap met de botercrème. Verwarm de botercrème eerst even als die te hard geworden is om goed te kunnen verwerken.
Rol het deeg vervolgens vanuit de lange kant die voor je ligt tamelijk los op.  Zorg dat de naad aan het einde van de rol deeg onder komt te liggen.

Snijd de rol deeg overdwars in 10 of 12 stukjes van 4 cm breed.
Neem de taartvorm voor je en zet er op gelijke afstand van elkaar de 10 (12) stukjes opgerold deeg op hun zijkant  in.

Bedek de bakvorm met plastic folie of een lichtvochtige doek en zet die op een warme plaats. Laat het deeg daar rijzen tot alle open ruimte in de bakvorm opgevuld is.

Verwarm de oven voor (180 C).
Plaats de bakvorm onder in de voorverwarmde oven en stel de tijdsduur in op 30 minuten.

Bestrijk de taart als die net uit de oven komt royaal met honing of boter.

Info








Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________