R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| "rozentaart", Italië 550 g bloem plus extra 10 g droge gist 1 tl suiker 150 ml lauwe melk 80 g boter plus 75 g boter 120 g suiker plus 100 g suiker 2 eieren 2 el plantaardige olie de rasp van een halve citroen 2 tl zout honing optioneel: 2 tl gemalen kaneel Bereiding Neem een ronde taartvorm (diameter 22 à 24 centimeter) en leg een stuk passend bakpapier op de bodem. Zet de taartvorm terzijde. Doe de gist, de lauwe melk en een theelepel suiker in een kommetje. Roer even en zet het mengsel terzijde. Smelt ondertussen 80 g boter en klop er 120 g suiker door tot die min of meer opgelost is. Roer (optioneel) 2 tl kaneelpoeder door het mengsel en laat het afkoelen. Doe de bloem in de (kom van de) keukenmachine en voeg het geactiveerde gistmengsel toe. Snijd 75 g boter in blokjes en voeg die eveneens toe. Voeg vervolgens de eieren, 100 g suiker, de citroensrasp, de olie en het zout toe en laat de machine de ingrediënten mengen en tot een glad en soepel deeg kneden. Bestrooi je werkvlak met bloem. Leg er het deeg op en rol het rechthoekig uit. Leg de rechthoek met één van de lange kanten naar je toe, als dat nog niet het geval was. Bestrijk de deeglap met de botercrème. Verwarm de botercrème eerst even als die te hard geworden is om goed te kunnen verwerken. Rol het deeg vervolgens vanuit de lange kant die voor je ligt tamelijk los op. Zorg dat de naad aan het einde van de rol deeg onder komt te liggen. Snijd de rol deeg overdwars in 10 of 12 stukjes van 4 cm breed. Neem de taartvorm voor je en zet er op gelijke afstand van elkaar de 10 (12) stukjes opgerold deeg op hun zijkant in. Bedek de bakvorm met plastic folie of een lichtvochtige doek en zet die op een warme plaats. Laat het deeg daar rijzen tot alle open ruimte in de bakvorm opgevuld is. Verwarm de oven voor (180 C). Plaats de bakvorm onder in de voorverwarmde oven en stel de tijdsduur in op 30 minuten. Bestrijk de taart als die net uit de oven komt royaal met honing of boter.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |