R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
















 


















Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
TORTA DE HOJAS

karameltaart, Chili






4 koppen tarwebloem
2 tl bakpoeder
7/8 (210 ml) kop zachte boter
3 eidooiers
1 kop melk
2 blikjes zoete gecondenseerde melk
1 kop walnoten, gehakt
1/4 kop cognac
1/4 kop water


Bereiding


Verwarm de oven voor (175 C).

Meng de bloem en het bakpoeder.

Klop in een grote kom de boter romig.
Klop de eidooiers één voor één door de boter.
Werk er het bloemmengsel afwisselend met de melk door.

Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en vorm er bolletjes van.
Rol ieder bolletje uit tot een cirkel met een diameter van 22 centimeter.

Leg de deegcirkels op bakpapier en prik ze verschillende keren in.
Bak ze in de voorverwarmde oven tot ze een goudbruine kleur hebben (10 à 12 minuten).

Zet de blikjes (open ze niet!) gecondenseerde melk in een pan met water. Ze moeten voor 3/4 deel onder water staan.

Breng het water aan de kook en draai vervolgens het vuur laag.
Laat de blikjes 3 uur in het zacht kokende water staan.
Houd het waterniveau in de gaten. Vul het aan als dat nodig is.

Laat de blikjes 10 à 15 minuten afkoelen.

Meng in een kommetje de brandy en het water.

Leg een koekcirkel op een platte serveerschaal.
Sprenkel er wat brandymengsel op en spreid er vervolgens een deel van de dik geworden gecondenseerde melk over uit.
Strooi er wat gehakte noten over.

Bouw de taart op deze wijze verder op tot alle ingrediënten gebruikt zijn, dus eerst weer een koekcirkel, dan wat brandymengsel, dan wat ingedikte gecondenseerde melk enzovoorts.


Info









naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________