R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
TORTA DE HOJAS
karameltaart, Chili
4 koppen tarwebloem 2 tl bakpoeder 7/8 (210 ml) kop zachte boter 3 eidooiers 1 kop melk 2 blikjes zoete gecondenseerde melk 1 kop walnoten, gehakt 1/4 kop cognac 1/4 kop water Bereiding Verwarm de oven voor (175 C). Meng de bloem en het bakpoeder. Klop in een grote kom de boter romig. Klop de eidooiers één voor één door de boter. Werk er het bloemmengsel afwisselend met de melk door. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en vorm er bolletjes van. Rol ieder bolletje uit tot een cirkel met een diameter van 22 centimeter. Leg de deegcirkels op bakpapier en prik ze verschillende keren in. Bak ze in de voorverwarmde oven tot ze een goudbruine kleur hebben (10 à 12 minuten). Zet de blikjes (open ze niet!) gecondenseerde melk in een pan met water. Ze moeten voor 3/4 deel onder water staan. Breng het water aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Laat de blikjes 3 uur in het zacht kokende water staan. Houd het waterniveau in de gaten. Vul het aan als dat nodig is. Laat de blikjes 10 à 15 minuten afkoelen. Meng in een kommetje de brandy en het water. Leg een koekcirkel op een platte serveerschaal. Sprenkel er wat brandymengsel op en spreid er vervolgens een deel van de dik geworden gecondenseerde melk over uit. Strooi er wat gehakte noten over. Bouw de taart op deze wijze verder op tot alle ingrediënten gebruikt zijn, dus eerst weer een koekcirkel, dan wat brandymengsel, dan wat ingedikte gecondenseerde melk enzovoorts. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |