R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
TONIJN, AARDAPPEL EN KIKKERERWTENSALADE
hoofdgerecht, 4 p., Portugal

7 middelgrote aardappels, geschild en in gelijke stukken gesneden
3 tl zout
1/2 tl gemalen witte peper
1/4 deel van een flinke rode ui
3 grote eieren
15 groene olijven
600 g tonijn in olie (blik)
1 blikje kikkererwten, uithelekt en gespoeld
3 el verse peterselie, fijngesneden
4 el olijfolie of meer
4 el rode wijnazijn of meer


Bereiding


Kook de aardappels in gezouten water (2 tl zout) tot je ze met een vork gemakkelijk door kunt prikken.
Kook de eieren 10 minuten.

Pel de eieren als ze afgekoeld zijn en hak 2 van de 3 eieren fijn.

Doe alle ingrediënten, inclusief 1 tl zout en behalve 1 ei en de peterselie in een grote kom en meng ze voorzichtig.
 
Doe de salade over op een serveerschaal en garneer de salade met het resterende hardgekookte ei en de fijngeknipte peterselie.


Info


De salade kan zowel lauw als koud gegeten worden.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________