R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
TÖKFÖZELËK
pompoenstew, 4 p., Hongarije

1 kleine ui, fijngesneden
1/2 tl hongaars paprikapoeder
1 k pompoen, geschild en zaad verwijderd
5 dl melk
1 el azijn
1 el suiker
200 ml zure room
2 el bloem
1 bosje dille, gehakt
zonnebloemolie
een beetje zout
2 eieren


Bereiding


Rasp het vruchtvlees van de pompoen.

Sauteer de stukjes ui in wat hete olie tot ze glazig zijn. Strooi er het paprikapoeder over en voeg meteen daarna de pompoenrasp toe.
Meng de stukjes ui, het paprikapoeder en de pompoenrasp en bak het mengsel 5 minuten.
Voeg de melk, de azijn, de suiker en wat zout toe en breng het geheel aan de kook.

Roer de bloem door de zure room en roer dit mengsel door het pompoenraspmengsel in de pan. Laat het geheel onder voortdurend roeren dikker worden.
Strooi de dille over de pompoenstew. Houd de stew op lage temperatuur warm.

Bak een aantal eieren, één per persoon, en serveer die samen met de stew.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________