|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| pompoenstew, 4 p., Hongarije 1 kleine ui, fijngesneden 1/2 tl hongaars paprikapoeder 1 k pompoen, geschild en zaad verwijderd 5 dl melk 1 el azijn 1 el suiker 200 ml zure room 2 el bloem 1 bosje dille, gehakt zonnebloemolie een beetje zout 2 eieren Bereiding Rasp het vruchtvlees van de pompoen. Sauteer de stukjes ui in wat hete olie tot ze glazig zijn. Strooi er het paprikapoeder over en voeg meteen daarna de pompoenrasp toe. Meng de stukjes ui, het paprikapoeder en de pompoenrasp en bak het mengsel 5 minuten. Voeg de melk, de azijn, de suiker en wat zout toe en breng het geheel aan de kook. Roer de bloem door de zure room en roer dit mengsel door het pompoenraspmengsel in de pan. Laat het geheel onder voortdurend roeren dikker worden. Strooi de dille over de pompoenstew. Houd de stew op lage temperatuur warm. Bak een aantal eieren, één per persoon, en serveer die samen met de stew.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|