R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
TIROKAFTERI
feta dip, Griekenland

300 g feta
2 el olijfolie
2 el rode wijnazijn of citroensap naar smaak
150 ml volle melk
2 rode chilipepers of meer naar smaak

optioneel:
chilipoeder


Bereiding

 
Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de chilipepers en snijd de pepers fijn.
Verbrokkel de feta boven een kom en voeg de fijngesneden pepers, de olie en de aziin toe.
Mix deze ingrediënten (blender/foodprocessor.
Voeg geleidelijk de melk toe en mix tot de dip een egale, romige consistentie heeft.

De dip heeft behoorlijk wat chili nodig om "spicy" te zijn want melk neutraliseert de pittigheid van chillipepers.
Is de dip niet pittig genoeg naar je zin, voeg dan chilipeper(s) of chilipoeder naar snaak toe.


Info


Tirokafteri maak vaak deel uit van een schaal mezze maar kan evengoed geserveerd worden als een op zichzelf staand gerecht met "crusty" brood of pitabrood.
Tirokafteri kan ook als saus geserveerd worden bij gegrild vlees, als een dip bij groenten, als appetizer bij een glas Griekse witte wijn of als voorgerecht.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________