|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| voorgerecht, 6 p.,Tibet 1 1/2 kop gedroogde linzen 1 1/2 l water 1 el plantaardige olie 1 1/2 kop uien, in stukjes 2 tenen knoflook, fijngesneden 1 verse chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden 1 wortel, geschild en in blokjes 1 aardappel, in blokjes 2 tl gemalen komijn 2 tl gemalen koriander 700 à 750 g tomaatblokjes (uit blik) 1 el verse koriander, fijngehakt 1 1/2 tl zout Bereiding Spoel de linzen. Breng de linzen in het water aan de kook. Verlaag de temperatuur, zet het deksel op de pan en laat de linzen 20 minuten garen. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en sauteer er de stukjes ui, knoflook en chilipeper 5 minuten in. Voeg de blokjes wortel, de blokjes aardappel, de koriander en de komijn toe en sauteer ze een paar minuten. Neem de pan van het vuur. Terzijde zetten. Voeg de tomaatblokjes aan de pan met de linzen toe en laat ze op temperatuur komen. Voeg de fijngehakte koriander, het zout en de gesauteerde groenten toe. Zet het deksel op de pan en laat de soep pruttelen tot de groenten gaar zijn (10 à 15 minuten). naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|