![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voldoende voor 2 curry-maaltijden, Thailand ![]() 1 à 2 stengels citroengras, fijngesneden 2 à 4 gele chilies, eventueel 2 à 4 rode chilies of 1 à 2 tl chilivlokken 4 sjalotjes, fijngesneden 2 duimgrote stukjes galangel of gember, fijngesneden of geraspt 8 tenen knoflook, geperst 2 tl gemalen koriander 2 tl gemalen komijn 1 tl komijnzaad 1/2 tl kaneel 4 el vissaus 1 tl garnalenpaasta, eventueel 1 el vissaus extra 1 1/2 tl kurkuma 2/3 tl witte peper 4 el bruine suiker 4 kaffir limoen blaadjes, fijngehakt of 2 el citroensap 2 el tomatenpuree plus 1 tl suiker 1/2 blikje kokosmelk of iets meer Bereiding Doe alle ingrediënte in een foodprocessor of blender. Voeg zoveel kokosmelk toe als nodig is om de ingrediënten tot een gladde pasta of saus te verwerken. Als je een gerecht bereid met gele currypasta, ga dan als volgt te werk. Verhit wat olie in een wok of pan. Voeg de gele currypasta toe en roerbak die tot de geuren vrijkomen. Voeg dan een kop kippen- of groentenbouillon toe, gevolgd door de overige ingrediënten (gevogelte, vlees, vis, tofu, groenten....). Voeg voor meer saus wat kokosmelk toe. Met geurige Thaise gele currypasta kun je alle kanten op, of het nu vlees, groenten, noodles, vis of soep betreft. Gebruik de helft van de pasta en doe de andere helft in een luchtdicht gesloten verpakking in de koelkast. Zo blijft de pasta minimaal 2 weken goed. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |