R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
TEVZIS BUGLAMA
zalm met kruidige tomatensaus, 4 p., Georgië

 



3/4 kop plantaardige olie
800 g zalm, in stukjes van 2 1/2 cm
zout en versgemalen zwarte peper
1 kop gehakte verse koriander
2 uien, in ringen
2 kleine citroenen, in schijfjes
4 laurierblaadjes
650 à 700 g rijpe tomaten, in schijfjes






Bereiding


Giet 1/4 kop olie in een diepe en ruime koekenpan. Beweeg de pan wat zodat de hele bodem met olie bedekt raakt.
Doe de stukjes zalm in de pan. Ze dienen in één enkele laag te liggen. Kruid ze met zout en peper.
Breng een laagje koriander op de vis aan, daarop een laagje ui, daarop schijfjes citroen en daarop de laurierblaadjes.
Giet 1/4 deel van de olie over het geheel en leg er vervolgens een laagje tomaat op.
Giet de rest van de olie over de schijfjes tomaat en voeg nog wat zout en peper toe.
Bak de vis even aan.
Zet een deksel op de pan en laat de vis op lage temperatuur ongeveer 15 minuten verder garen.


Info


Buglama (kruidige tomatensaus) wordt zowel met vlees, met name kalfsvlees, als met vis gecombineerd.
Tevzis buglama is gemakkelijk te bereiden en vraagt weinig tijd.
Serveer er aardappels of rijst bij en een groente of salade.








Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________