R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| zalm met kruidige tomatensaus, 4 p., Georgië 3/4 kop plantaardige olie 800 g zalm, in stukjes van 2 1/2 cm zout en versgemalen zwarte peper 1 kop gehakte verse koriander 2 uien, in ringen 2 kleine citroenen, in schijfjes 4 laurierblaadjes 650 à 700 g rijpe tomaten, in schijfjes Bereiding Giet 1/4 kop olie in een diepe en ruime koekenpan. Beweeg de pan wat zodat de hele bodem met olie bedekt raakt. Doe de stukjes zalm in de pan. Ze dienen in één enkele laag te liggen. Kruid ze met zout en peper. Breng een laagje koriander op de vis aan, daarop een laagje ui, daarop schijfjes citroen en daarop de laurierblaadjes. Giet 1/4 deel van de olie over het geheel en leg er vervolgens een laagje tomaat op. Giet de rest van de olie over de schijfjes tomaat en voeg nog wat zout en peper toe. Bak de vis even aan. Zet een deksel op de pan en laat de vis op lage temperatuur ongeveer 15 minuten verder garen. Buglama (kruidige tomatensaus) wordt zowel met vlees, met name kalfsvlees, als met vis gecombineerd. Tevzis buglama is gemakkelijk te bereiden en vraagt weinig tijd. Serveer er aardappels of rijst bij en een groente of salade.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |