R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 TERIYAKI MET VARKENSVLEES
hoofdgerecht, 4., Japan

250 a 300 g basmatirijst
4 varkensmedaillons van minimaal 150 g
1 dl sojasaus
4 gedroogde chilipepertjes
2 tl honing
1/2 tl gemalen peper
1/2 dl rijstazijn
600 g spinazie
200 g taugé
2 teentjes knoflook, in dunne schijfjes
100 g boter
sesamzaadjes


Bereiding


Maak een marinade van de honing, peper, rijstazijn en sojasaus.
Leg de varkensmedaillons in de marinade en laat ze daar minimaal twee uur in liggen.

Kook de rijst.
Stoof de spinazie samen met de knoflook in wat boter.
Stoof de taugé.
Bak de varkensmedaillons 2 minuten aan iedere kant in wat boter.
Haal het vlees uit de pan en giet er een scheut marinade in.
Verhit de marinade en doe er een beetje water bij.
Schep op ieder bord wat rijst, sojascheuten, spinazie en een varkensmedaillon. Giet de saus over het vlees.


Info


Dit gerecht blinkt uit door eenvoud maar zit vol smaak. Teriyaki is aan samenstelling van "tery" = glimmen en "yaki" = bakken. Teriyaki is een Japanse kooktechniek waarbij vis of vlees enkele uren in een marinade van honing, sojasaus en rijstazijn wordt gelegd.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________