|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4., Japan 250 a 300 g basmatirijst 4 varkensmedaillons van minimaal 150 g 1 dl sojasaus 4 gedroogde chilipepertjes 2 tl honing 1/2 tl gemalen peper 1/2 dl rijstazijn 600 g spinazie 200 g taugé 2 teentjes knoflook, in dunne schijfjes 100 g boter sesamzaadjes Bereiding Maak een marinade van de honing, peper, rijstazijn en sojasaus. Leg de varkensmedaillons in de marinade en laat ze daar minimaal twee uur in liggen. Kook de rijst. Stoof de spinazie samen met de knoflook in wat boter. Stoof de taugé. Bak de varkensmedaillons 2 minuten aan iedere kant in wat boter. Haal het vlees uit de pan en giet er een scheut marinade in. Verhit de marinade en doe er een beetje water bij. Schep op ieder bord wat rijst, sojascheuten, spinazie en een varkensmedaillon. Giet de saus over het vlees. Dit gerecht blinkt uit door eenvoud maar zit vol smaak. Teriyaki is aan samenstelling van "tery" = glimmen en "yaki" = bakken. Teriyaki is een Japanse kooktechniek waarbij vis of vlees enkele uren in een marinade van honing, sojasaus en rijstazijn wordt gelegd.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|