R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 TEJFÖLÖS GOMBAPAPRIKÁS
paddenstoelengoulash, 4p., Hongarije





500 g paddenstoelen (champignons, cantharellen, eekhorentjesbrood)
1 grote ui
1 tl pikant paprikapoeder
1 kleine groene paprika
1 flinke tomaat
1/2 dl zure room
bloem
zout en peper
plantaardige olie

voor erbij:
noedels, pasta of rijst


Bereiding


Pel de ui en snijd die fijn.
Verhit wat olie in een koekenpan en fruit er de stukjes ui in tot ze glazig zijn.
Borstel de paddenstoelen schoon indien nodig en verwijder harde steeltjes. Snijd de hoeden van de paddenstoelen in behoorlijk grote stukken want ze zullen nog slinken bij de verdere bereiding.

Snijd de tomaat in stukken en snijd de paprika nadat je zaad en zaadlijsten verwijderd hebt in repen.

Voeg de paddenstoelen en de hete paprika aan de gefruite ui toe.
Roer even en voeg meteen daaropvolgend de stukken tomaat en de repen paprika toe.
Giet er een halve deciliter water bij en kruid het geheel met wat zout en peper.
Draai als alles op temperatuur is het vuur laag en plaats het deksel op de pan. Laat de goulash zachtjes stoven tot de paddenstoelen zacht zijn.
 
Roer 1 el bloem door de zure room. Roer de room door de paddenstoelengoulash en breng die aan de kook.
Voeg wat water -hooguit 1 1/2 dl- aan het paddenstoelenmengsel toe. Laat de pan nog even op het vuur staan zodat de bloem kan garen en het vocht binden.


Info














Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________