|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| paddenstoelengoulash, 4p., Hongarije 500 g paddenstoelen (champignons, cantharellen, eekhorentjesbrood) 1 grote ui 1 tl pikant paprikapoeder 1 kleine groene paprika 1 flinke tomaat 1/2 dl zure room bloem zout en peper plantaardige olie voor erbij: noedels, pasta of rijst Bereiding Pel de ui en snijd die fijn. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit er de stukjes ui in tot ze glazig zijn. Borstel de paddenstoelen schoon indien nodig en verwijder harde steeltjes. Snijd de hoeden van de paddenstoelen in behoorlijk grote stukken want ze zullen nog slinken bij de verdere bereiding. Snijd de tomaat in stukken en snijd de paprika nadat je zaad en zaadlijsten verwijderd hebt in repen. Voeg de paddenstoelen en de hete paprika aan de gefruite ui toe. Roer even en voeg meteen daaropvolgend de stukken tomaat en de repen paprika toe. Giet er een halve deciliter water bij en kruid het geheel met wat zout en peper. Draai als alles op temperatuur is het vuur laag en plaats het deksel op de pan. Laat de goulash zachtjes stoven tot de paddenstoelen zacht zijn. Roer 1 el bloem door de zure room. Roer de room door de paddenstoelengoulash en breng die aan de kook. Voeg wat water -hooguit 1 1/2 dl- aan het paddenstoelenmengsel toe. Laat de pan nog even op het vuur staan zodat de bloem kan garen en het vocht binden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|