R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
TARTE AU THON
hoofdgerecht/bijgerecht, 4 p., Frankrijk





1 rol bladerdeeg (rond)
2 blikjes tonijn, uitgelekt
2 à 3 tomaten
6 el crème fraîche
100 g gruyère, geraspt
zout en peper
 

Bereiding


Verwarm de oven voor (185 C).

Zet een ronde lage taart- of quichevorm klaar.

Rol zoveel bladerdeeg uit dat het oppervlak groot genoeg is om er de bodem en de rand van de bakvorm mee te bekleden en  je rondom nog een strook deeg (overlap) overhoudt die, als de taart eenmaal gevuld is naar het midden toe over de vulling gevouwen moet worden.

Breek de tonijn in stukjes en verdeel die over de met deeg beklede taartbodem.

Snijd de tomaten in plakjes en verdeel die over de laag tonijn.
Strooi zout en peper naar smaak over de schijfjes tomaat.

Schep op ieder plakje tomaat een deel van de crème fraîche.

Rasp de gruyère en strooi de rasp gelijkmatig over de taart uit.
Vouw de overlappende strook deeg naar het midden van de taart toe.

Schuif de tonijntaart de oven in en bak die ca 30 minuten.


Info















Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________