R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
TARTE AUX CITRON
citroentaart, Frankrijk





voor het deeg
:
200 g bloem, plus extra voor het bestuiven
een snufje zout
80 g koude ongezouten boter, in blokjes gesneden
80 g suiker
1 eidooier
3 à 4 el koud water

voor de vulling:
4 eieren
150 g suiker
de rasp van 1 citroen
65 g ongezouten boter, gesmolten en afgekoeld
1 1/2 dl citroensap


Bereiding

Doe de bloem, de blokjes boter, wat zout, de suiker en de eidooier in de keukenmachine en maal de ingrediënten tot een korrelige massa.

Stort de massa op een met bloem bestoven ondergrond en vorm er een
samenhangend geheel van. Daarbij heb je wat koud water nodig. Voeg niet meer toe dan strikt nodig is.
Maak een bol van de massa, verpak die in plastic folie en laat die in de koelkast zeker een half uur rusten.

Verhit de oven voor (180 C).

Neem een taartvorm van ca 22 centimeter en vet die in met wat boter.
Rol het deeg uit tot een cirkel die ca 6 centimeter groter is dan het oppervlak van je taartvorm zodat je er ook de zijkanten mee kunt bedekken.
Laat het deeg in de taartvorm zakken. Druk het aan de randen wat naar beneden zodat het overal contact maakt met de bakvorm.
Snijd over de rand van de taartvorm hangend deeg weg.
Prik de taartbodem op verschillende plaatsen met een vork in.
Bekleed de taartbodem met bakpapier en strooi er tot aan de randen taartgewichtjes of bonen over.

Bak de taartbodem 15 minuten. Verwijder dan de gewichtjes en  het bakpapier. Verlaag de temperatuur naar 160 C. en bak de taartbodem nog 10 minuten.

Klop de eieren en de suiker tot een romig, bleek geheel.
Roer er de citroenrasp en gesmolten boter door.
Klop er vervolgens het citroensap door.
Giet de vulling over de deegbodem.

Bak de taart met de vulling 20 minuten. Draai de taartvorm tijdens het bakken een paar keer.

Doe de taart als die wat afgekoeld is over op een serveerschaal.
Strooi er indien gewenst poedersuiker over en/of serveer er slagroom bij.
 

Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________