|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| tapas, 4 p., Spanje 1 teen knoflook 125 g zwarte olijven 7 zongedroogde tomaten op olie 1 el olijfolie zout een snufje cayennepeper 1 takje basilicum verder: geroosterd brood of stokbrood Bereiding Hak of pers de teen knoflook fijn en doe die in een kom. Ontpit indien nodig de olijven, hak ze grof en voeg ze aan de knoflook toe. Snijd de tomaten grof en voeg ze met de aanhangende olie eveneens toe. Pureer de ingrediënten met een staafmixer. Roer de olijfolie door het mengsel en voeg er zout en cayennepeper naar smaak aan toe. Garneer de tapenade met de blaadjes basilcum. Serveren met geroosterd brood of vers stokbrood. Tapenade kent vele variaties. Dit recept betreft de klassieke versie. |
---|