![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
TANKORA
specerijenmix, Ghana ![]() 1 kop geroosterde ongezouten pinda's 1/2 kop onbewerkte maiskorrels 1 tl knoflookzout 1 tl nootmuskaat 1 tl gemalen gember 1 tl cayennepeper 1 tl gerookte paprika 1 tl uienpoeder (optioneel) 1 tl gemalen zwarte peper 1 tl zout 1 tl gedroogde garnaal Vehit op middelhoog vuur een kleine droge koekenpan en rooster er de maiskorrels in tot ze (licht)bruin worden en geur afgeven. Schud de pan regelmatig om verbranding te voorkomen. Neem de pan van het vuur en "giet" de geroosterde maiskorrels in de foodprocessor. Voeg er de pinda's en alle andere ingrediënten aan toe. Puls de ingrediënten tot een kruimelige, losse substantie. Puls niet langer dan strikt nodig is anders eindig je met "spicy" pindakaas. "Tankora" is een Ghanese specerijenmix. De mix is de grote troef van "kyinkyinga", Ghana's meest geliefde "streetfood". Misschien is de mix te vinden in een of andere Afrikaanse voedingwinkel maar zelf de mix bereiden is een makkie. Tankora is nauw verwant aan Nigeriaanse "suya of yaji spice".
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |