R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
TACOSALADE
4 à 6 p., Mexico





voor het tacovlees
:
500 g mager rundergehakt
1 tl  chilipoeder of chilipoeder naar smaak
1 tl komijnpoeder
1 tl zout
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl uienpoeder
1/2 tl paprikapoeder
1/4 tl gedroogde oregano
1/2 el olie
1/2 kop water

voor de salade:
1/2 krop ijsbergsla , stukjes 
1 blik pintobonen,  gespoeld en uitgelekt
ca 2 tomaten in kwarten, kwarten gehalveerd
1/3 lente-ui
2 avocado's gepeld, ontpit, gehalveerd
1 kop mexicaanse kaas, gescheurd/in stukjes of feta
150 g nacho tortillachips (doritos)
blaadjes koriander

dressing (zie info)






Bereiding

Doe het gehakt, chilipoeder, gemalen komijn, zout, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder en de gedroogde oregano in een grote kom en meng ze met je handen.

Verhit een koekenpan op middelhoge temperatuur en doe er als de pan flink heet is de olie in. Voeg het gehakt toe en breek het met een houten lepel in stukjes. Bak het gehakt terwijl je af en toe roert tot het helemaal gebruind en gaar is (8 à 10 minuten).

Voeg het water toe en laat het aan de kook komen. Zet de pan vervolgens terzijde en plaats er het deksel op om het vlees warm te houden.

De salade. Doe de sla, pintobonen, stukken tomaat, gehakte lenteui en gescheurde of verbrokkelde kaas in een grote kom en schud de kom om de ingrediënten te mengen.
Voeg als je het gerecht direkt wilt serveren het gebakken gehakt en de nachotortillachips samen en schud om ook deze te mengen.
Spreid het gehakt-nachotortillachipsmengsel over de salade uiten meng ze.

Als je dit gerecht voorbereidt voor een later tijdstip kun je met het mengen van het gehakt en de tortillachips en vervolgens het mengen van het gehakt-tortillachipsmengel en de salade beter wachten tot vlak voor het tijdstip waarop je aan tafel gaat, dit om te voorkomen dat de chips hun "crunch" verliezen en papperig worden.

Garneer de tacosalade met in een waaierpatroon gesneden halve avocadohelften en met korianderblad.


Info


Deze salade heeft in principe geen dressing nodig. Wil je niettemin een bij deze salade en bij nog tal van andere Mexicaanse gerechten passende dressing als optie serveren, ga dan voor koriander limoendressing of voor poblanopepersaus.




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________