![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
TACOSALADE
| 4 à 6 p., Mexico ![]() voor het tacovlees: 500 g mager rundergehakt 1 tl chilipoeder of chilipoeder naar smaak 1 tl komijnpoeder 1 tl zout 1/2 tl knoflookpoeder 1/2 tl uienpoeder 1/2 tl paprikapoeder 1/4 tl gedroogde oregano 1/2 el olie 1/2 kop water voor de salade: 1/2 krop ijsbergsla , stukjes 1 blik pintobonen, gespoeld en uitgelekt ca 2 tomaten in kwarten, kwarten gehalveerd 1/3 lente-ui 2 avocado's gepeld, ontpit, gehalveerd 1 kop mexicaanse kaas, gescheurd/in stukjes of feta 150 g nacho tortillachips (doritos) blaadjes koriander dressing (zie info) ![]() Bereiding Doe het gehakt, chilipoeder, gemalen komijn, zout, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder en de gedroogde oregano in een grote kom en meng ze met je handen. Verhit een koekenpan op middelhoge temperatuur en doe er als de pan flink heet is de olie in. Voeg het gehakt toe en breek het met een houten lepel in stukjes. Bak het gehakt terwijl je af en toe roert tot het helemaal gebruind en gaar is (8 à 10 minuten). Voeg het water toe en laat het aan de kook komen. Zet de pan vervolgens terzijde en plaats er het deksel op om het vlees warm te houden. De salade. Doe de sla, pintobonen, stukken tomaat, gehakte lenteui en gescheurde of verbrokkelde kaas in een grote kom en schud de kom om de ingrediënten te mengen. Voeg als je het gerecht direkt wilt serveren het gebakken gehakt en de nachotortillachips samen en schud om ook deze te mengen. Spreid het gehakt-nachotortillachipsmengsel over de salade uiten meng ze. Als je dit gerecht voorbereidt voor een later tijdstip kun je met het mengen van het gehakt en de tortillachips en vervolgens het mengen van het gehakt-tortillachipsmengel en de salade beter wachten tot vlak voor het tijdstip waarop je aan tafel gaat, dit om te voorkomen dat de chips hun "crunch" verliezen en papperig worden. Garneer de tacosalade met in een waaierpatroon gesneden halve avocadohelften en met korianderblad. Deze salade heeft in principe geen dressing nodig. Wil je niettemin een bij deze salade en bij nog tal van andere Mexicaanse gerechten passende dressing als optie serveren, ga dan voor koriander limoendressing of voor poblanopepersaus. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |