R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
TACO'S MET GEHAKT
hoofdgerecht, 4 p., Mexico





500 g rundergehakt
1 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 à 2 tl chilipoeder
2 tl gemalen komijn
1/2 tl paprikapoeder
zout en versgemalen peper
tacoschelpen

verder:
reepjes ijsbergsla
125 ml zure room
6 el (of meer) geraspte belegen kaas
3 à 4 tomaten, in blokjes
guacamole


Bereiding


Verhit de olie in een pan. Voeg het gehakt, de gesnipperde ui en de knoflook toe.
Bak het gehakt rul.
Voeg komijn-, paprika- en chilipoeder toe en bak die 3 à 4 minuten mee.

Verwarm de oven voor op 180 C.
Leg de tacoschelpen in de oven en laat ze warm en knapperig worden. Zie de verpakking voor de juiste tijdsduur.
Doe het gehakt in een voorverwarmde schaal, de zure room in een kommetje, evenals de geraspte kaas, de slareepjes, de stukjes tomaat en de guacamole.
Laat ieder naar eigen smaak de taco's vullen.


Info


De traditionele Mexicaanse taco, oorspronkelijk bestaande uit een tortilla met vulling, werd in het begin van de twintigste eeuw "trendy" in de Verenigde Staten en Canada, vooral in de harde gebruiksvriendelijke U-vormige versie, die ook al snel als streetfood gretig aftrek vond. Die populariteit deed de authenticiteit en het imago van het gerecht geen goed. Dat is jammer want zorgvuldig bereide taco's mét de bijbehorende gerechtjes, sauzen en salsa's zijn beslist een culinair genoegen, een vrolijk samengaan van smaak, geur en kleur.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________