![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 p., Mexico ![]() 500 g rundergehakt 1 el zonnebloemolie 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, geperst 1 à 2 tl chilipoeder 2 tl gemalen komijn 1/2 tl paprikapoeder zout en versgemalen peper tacoschelpen verder: reepjes ijsbergsla 125 ml zure room 6 el (of meer) geraspte belegen kaas 3 à 4 tomaten, in blokjes guacamole Bereiding Verhit de olie in een pan. Voeg het gehakt, de gesnipperde ui en de knoflook toe. Bak het gehakt rul. Voeg komijn-, paprika- en chilipoeder toe en bak die 3 à 4 minuten mee. Verwarm de oven voor op 180 C. Leg de tacoschelpen in de oven en laat ze warm en knapperig worden. Zie de verpakking voor de juiste tijdsduur. Doe het gehakt in een voorverwarmde schaal, de zure room in een kommetje, evenals de geraspte kaas, de slareepjes, de stukjes tomaat en de guacamole. Laat ieder naar eigen smaak de taco's vullen. De traditionele Mexicaanse taco, oorspronkelijk bestaande uit een tortilla met vulling, werd in het begin van de twintigste eeuw "trendy" in de Verenigde Staten en Canada, vooral in de harde gebruiksvriendelijke U-vormige versie, die ook al snel als streetfood gretig aftrek vond. Die populariteit deed de authenticiteit en het imago van het gerecht geen goed. Dat is jammer want zorgvuldig bereide taco's mét de bijbehorende gerechtjes, sauzen en salsa's zijn beslist een culinair genoegen, een vrolijk samengaan van smaak, geur en kleur.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |