R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
TABILICH
Egypte, courgette-stew, 4 p





1 grote courgette, in blokjes
hetzelfde gewicht aan sperziebonen, schoongemaakt en in drie stukken gesneden
250 g tomatenpuree
1 tl currypoeder
1 tl gedroogde salie, verkruimeld
1/2 tl verse tarragon, fijngehakt
2 tl vers geraspte citroenschil
60 g ui, in stukjes gesneden
1 l groenten- of runderbouillon
300 g bruine rijst
zout naar smaak


Bereiding


Spoel de rijst met koud water.
Breng de rijst in de bouillon aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de rijst garen tot de korrels zacht zijn en het vocht bijna is verdampt.
Meng in een pan de courgetteblokjes, de stukjes sperzieboon en de gesnipperde ui.
Meng in een kom de tomatenpuree met eenzelfde hoeveelheid water.
Giet het tomatenpuree-watermengsel bij de groenten en breng die aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de groenten 10 minuten zachtjes garen.
Voeg salie, tarragon, citroenrasp en currypoeder toe en laat het geheel nog 10 minuten op laag vuur staan.
Breng de stew op smaak met zout.
Schep de rijst op een serveerschaal en schep er de tabilich bovenop.


Info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________