|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Egypte, courgette-stew, 4 p 1 grote courgette, in blokjes hetzelfde gewicht aan sperziebonen, schoongemaakt en in drie stukken gesneden 250 g tomatenpuree 1 tl currypoeder 1 tl gedroogde salie, verkruimeld 1/2 tl verse tarragon, fijngehakt 2 tl vers geraspte citroenschil 60 g ui, in stukjes gesneden 1 l groenten- of runderbouillon 300 g bruine rijst zout naar smaak Bereiding Spoel de rijst met koud water. Breng de rijst in de bouillon aan de kook. Draai het vuur laag en laat de rijst garen tot de korrels zacht zijn en het vocht bijna is verdampt. Meng in een pan de courgetteblokjes, de stukjes sperzieboon en de gesnipperde ui. Meng in een kom de tomatenpuree met eenzelfde hoeveelheid water. Giet het tomatenpuree-watermengsel bij de groenten en breng die aan de kook. Draai het vuur laag en laat de groenten 10 minuten zachtjes garen. Voeg salie, tarragon, citroenrasp en currypoeder toe en laat het geheel nog 10 minuten op laag vuur staan. Breng de stew op smaak met zout. Schep de rijst op een serveerschaal en schep er de tabilich bovenop. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |