R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
TABIL
specerijenmix, Tunesië

recept 1:
3 el korianderzaad
1 1/2 el komijnzaad
1 el karweizaad
1/2 el geplette rode pepervlokken

recept 2:
2 grote tenen knoflook
1/4 kop korianderzaad
1 el karweizaad
2 tl cayennepeper

recept 3:
2 el korianderzaad
2 el komijnzaad
2 el karweizaad
2 el rode pepervlokken
2 el grof zout

___________________________

recept 1 geeft 6 el mix
recept 2 geeft 1/4 kop mix
recept 3 geeft 1/2 kop mix


Bereiding


Recepten voor tabil variëren zowel qua ingrediënten als de hoeveelheden van die ingrediënten. Kies één van de recepten of combineer ze naar wens.
Essentieel voor de mix zijn korianderzaad, komijnzaad, karweizaad en een of andere vorm van hete rode peper.

Wil je verse knoflook aan de mix toevoegen, dan is dat geen probleem bij direkt gebruik.  Wil je echter een deel de mix opslaan voor later gebruik, dan zul je die in de diepvries moeten bewaren. Als je verse knoflook vervangt dor knoflookpoeder kun je tabil gewoon op een droge plaats bewaren.

Ikzelf geef de voorkeur aan de eerste variant., om er dan afhankelijk van het gerecht dat je maakt een hoeveelheid verse knofllook en zout aan toe te voegen.

Hoe dan ook... doe het korianderzaad, komijnzaad en karweizaad in een droge koekenpan en toast ze op middelhoge temperatuur een minuut of 3 of tot de geuren vrijkomen. Schud de pan regelmatig om een gelijkmatige verhitting van de zaden te bevorderen en om verbranding te voorkomen.

Vijzel het zaad als het is afgekoeld fijn samen met de pepervlokken of cayenne, de knoflook (als je die wit toevoegemn) en het zout (als je dat wilt toevoegen) tot een homogeen geheel of laat deze ingrediënten fijnmalen door daarvoor geschikte keukenapparatuur.

Bewaar de mix (tot 6 maanden toe) in een luchtdichte verpakkin. Bewaar de mix met verse knoflook in de diepvries.


Info


Tunesiërs gebruiken tabil onder andere voor het op smaak brengen van rundvlees, (gegrild) lamsvlees, kalfsvlees, soepen stews, platbrood.....




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________