![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| specerijenmix, Tunesië recept 1: 3 el korianderzaad 1 1/2 el komijnzaad 1 el karweizaad 1/2 el geplette rode pepervlokken recept 2: 2 grote tenen knoflook 1/4 kop korianderzaad 1 el karweizaad 2 tl cayennepeper recept 3: 2 el korianderzaad 2 el komijnzaad 2 el karweizaad 2 el rode pepervlokken 2 el grof zout ___________________________ recept 1 geeft 6 el mix recept 2 geeft 1/4 kop mix recept 3 geeft 1/2 kop mix Bereiding Recepten voor tabil variëren zowel qua ingrediënten als de hoeveelheden van die ingrediënten. Kies één van de recepten of combineer ze naar wens. Essentieel voor de mix zijn korianderzaad, komijnzaad, karweizaad en een of andere vorm van hete rode peper. Wil je verse knoflook aan de mix toevoegen, dan is dat geen probleem bij direkt gebruik. Wil je echter een deel de mix opslaan voor later gebruik, dan zul je die in de diepvries moeten bewaren. Als je verse knoflook vervangt dor knoflookpoeder kun je tabil gewoon op een droge plaats bewaren. Ikzelf geef de voorkeur aan de eerste variant., om er dan afhankelijk van het gerecht dat je maakt een hoeveelheid verse knofllook en zout aan toe te voegen. Hoe dan ook... doe het korianderzaad, komijnzaad en karweizaad in een droge koekenpan en toast ze op middelhoge temperatuur een minuut of 3 of tot de geuren vrijkomen. Schud de pan regelmatig om een gelijkmatige verhitting van de zaden te bevorderen en om verbranding te voorkomen. Vijzel het zaad als het is afgekoeld fijn samen met de pepervlokken of cayenne, de knoflook (als je die wit toevoegemn) en het zout (als je dat wilt toevoegen) tot een homogeen geheel of laat deze ingrediënten fijnmalen door daarvoor geschikte keukenapparatuur. Bewaar de mix (tot 6 maanden toe) in een luchtdichte verpakkin. Bewaar de mix met verse knoflook in de diepvries. Info Tunesiërs gebruiken tabil onder andere voor het op smaak brengen van rundvlees, (gegrild) lamsvlees, kalfsvlees, soepen stews, platbrood.....
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|