|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, appetizer, snack, 4 p., Tjechië 8 dikke plakken kaas ( 2 à 2 1/2 cm) (edammer, gouda, emmenthal) zout naar smaak 1 kop tarwebloem 2 eieren, geklopt 1 1/3 kop broodkruim olie Bereiding Strooi wat zout over de plakken kaas, indien gewenst. Haal de plakken kaas door de bloem, dan het losgeklopte ei en vervolgens door het broodkruim. Verhit een laag (zonnebloem) olie in een pan en frituur er de plakken kaas goudbruin in. Ga zorgvuldig te werk. De kaasplakken moeten aan alle kanten goed "geseald" zijn, zodat ze niet gan lekken. Syr smazeny is een uitstekend vegetarisch hoofdgerecht. In Tjechië is syr smazeny ook een populaire soort streetfood. Gewoonlijk wordt er dan een flinke schep tartaarsaus bij geserveerd.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|