R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 SYR SMAZENY
hoofdgerecht, appetizer, snack, 4 p., Tjechië

8 dikke plakken kaas ( 2 à 2 1/2 cm)
(edammer, gouda, emmenthal)
zout naar smaak
1 kop tarwebloem
2 eieren, geklopt
1 1/3 kop broodkruim
olie


Bereiding


Strooi wat zout over de plakken kaas, indien gewenst.
Haal de plakken kaas door de bloem, dan het losgeklopte ei en vervolgens door het broodkruim.
Verhit een laag (zonnebloem) olie in een pan en frituur er de plakken kaas goudbruin in.

Ga zorgvuldig te werk. De kaasplakken moeten aan alle kanten goed "geseald" zijn, zodat ze niet gan lekken.
 

Info


Syr smazeny is een uitstekend vegetarisch hoofdgerecht. In Tjechië is syr smazeny ook een populaire soort streetfood. Gewoonlijk wordt er dan een flinke schep tartaarsaus bij geserveerd.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________