R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten

























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
SWEET PICKLE RELISH
zoet-zure relish, Verenigde Staten

4 koppen komkommer, zaad verwijderd en in stukjes
2 koppen ui, in stukjes
1 kop groene paprika, in stukjes
1 kop rode paprika, in stukjes
1/4 kop zout
3 1/2 kop suiker
2 koppen cider/appelazijn
1 el selderijzaad
1 el mosterdzaad


Bereiding


Snijd de komkommers in de lengte doormidden en schraap er met een lepel het zaad uit.
Strooi het zout over de groenten.
Giet er zoveel water bij dat de groenten er net mee bedekt zijn.
Terzijde zetten en 2 uur laten staan.

Giet de groenten af en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
Meng in een grote pan de suiker, de azijn, het selderijzaad en het mosterdzaad, giet er 1 l water bij en breng het mengsel aan de kook.
Voeg de groenten toe en breng het geheel opnieuw aan de kook.
Draai vervolgens het vuur laag en laat de pan nog 10 minuten op het fornuis staan.
Schep met een schuimspaan de groenten in potten van 5 liter. Giet er zoveel van het inmaakvocht bij dat de groenten er net mee bedekt worden.
 

Info


Conserveer de sweet pickle relish met behulp van de "hot water bath method" (= wecken).  Wil je sweet pickle relish uitsluitend bereiden voor direkt gebruik, houd dan de helft of een kwart aan van de hoeveelheden  die in het ingrediëntenoverzicht genoemd worden.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________