R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SURSILD
ingelegde haring, appetizer, Noorwegen

1 grote wortel
1 rode ui
8 zoute, gefileerde haringen, ontzout
15 allspice bessen
15 witte peperbolletjes
2 blaadjes laurier

1 l koude 1-2-3 inmaakvloeistof:
1 deel azijn
2 delen suiker
3 delen water


Bereiding


Leg voor het ontzouten de haringfilets in ruim koud water. Neem voor 16 filets (8 haringen) 12 liter water. Houd een tijd aan van 8 uur, niet langer want dan wordt de textuur van de filets aangetast.

Schil de wortel en pel de ui en snijd ze - al dan niet met behulp van een mandoline- in schijfjes van 2 mm.

Dep de haringfilets droog met een schone doek.
Snijd de filets in stukjes.

Neem een absoluut schone afsluitbare glazen pot en leg er wat stukjes filet in. Leg op de stukjes filet wat schijfjes groente en strooi er wat bessen en bolletjes over. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn. Werk er ook de 2 blaadjes laurier door.

Giet er de inmaakvloeistof bij of zoveel vloeistof dat alle ingrediënten ermee bedekt worden. Sluit de pot en laat die zeker tot de volgende dag ongemoeid, zodat de smaken de tijd hebben om in te trekken.

Garneer de haring als je die serveert met de ingemaakte groente. Het ziet er aardig uit en ze zorgen voor een welkome crunch bij de filets.


Info


Sursild wordt gewoonlijk gegeten als een appetizer/voorgerecht met gekookte aardappels, zure room en bieslook of gehakte rode ui.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________