|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ | ingelegde haring, appetizer, Noorwegen 1 grote wortel 1 rode ui 8 zoute, gefileerde haringen, ontzout 15 allspice bessen 15 witte peperbolletjes 2 blaadjes laurier 1 l koude 1-2-3 inmaakvloeistof: 1 deel azijn 2 delen suiker 3 delen water Bereiding Leg voor het ontzouten de haringfilets in ruim koud water. Neem voor 16 filets (8 haringen) 12 liter water. Houd een tijd aan van 8 uur, niet langer want dan wordt de textuur van de filets aangetast. Schil de wortel en pel de ui en snijd ze - al dan niet met behulp van een mandoline- in schijfjes van 2 mm. Dep de haringfilets droog met een schone doek. Snijd de filets in stukjes. Neem een absoluut schone afsluitbare glazen pot en leg er wat stukjes filet in. Leg op de stukjes filet wat schijfjes groente en strooi er wat bessen en bolletjes over. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn. Werk er ook de 2 blaadjes laurier door. Giet er de inmaakvloeistof bij of zoveel vloeistof dat alle ingrediënten ermee bedekt worden. Sluit de pot en laat die zeker tot de volgende dag ongemoeid, zodat de smaken de tijd hebben om in te trekken. Garneer de haring als je die serveert met de ingemaakte groente. Het ziet er aardig uit en ze zorgen voor een welkome crunch bij de filets. Sursild wordt gewoonlijk gegeten als een appetizer/voorgerecht met gekookte aardappels, zure room en bieslook of gehakte rode ui.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |