R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 STICKY DATE CAKE WITH CARAMEL SAUCE
"kleverige" dadelcake met karamelsaus, Australië





250 g dadels, ontpit en fijngesneden
1 tl soda-bicarbonaat
350 ml kokend water
125 g zachte boter
3/4 kop bruine suiker
1 tl vanille-extract
2 eieren (kamertemperatuur)
2 koppen zelfrijzend bakmeel

voor de karamelsaus:
1 kop bruine suiker
300 ml slagroom
1/2 tl vanille-extract
60 g boter, in stukjes


Bereiding


Verwarm de oven voor op 180 C.

Vet de rand van een ronde bakvorm (diameter ca 22 cm) in met boter en bedek de bodem met bakpapier.
Doe de dadels en het soda-bicarbonaat in een kom en giet er 350 ml kokend water over.
Laat de dadels 20 minuten wellen.

Mix in een ruime kom de boter, de suiker en de vanille.
Voeg 1 ei toe en als dat door het mengsel opgenomen is het volgende ei.
Voeg het bakmeel toe en roer het door het boter-suiker-eimengsel.

Giet de dadels af.
Roer de stukjes dadel door het beslag.

Spatel het beslag in de bakvorm en bak de cake 40 à 45 minuten.

Controleer of de cake gaar is. Dat is het geval als een houten prikker die je in het midden van de cake steekt er schoon uitkomt.

Laat de cake in de bakvorm 10 minuten afkoelen.

Neem de cake uit de bakvorm en leg die op een draadrek.

Meng in een steelpannetje de suiker, de room, de vanille en de boter.
Breng het mengsel op middelhoog vuur onder continu roeren aan de kook.
Draai vervolgens het vuur laag en laat de saus nog 2 minuten zachtjes bubbelen.

Giet de warme saus over de nog warme cake.

Snijd de cake in punten en serveer die.


Info











naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________