R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| "kleverige" dadelcake met karamelsaus, Australië 250 g dadels, ontpit en fijngesneden 1 tl soda-bicarbonaat 350 ml kokend water 125 g zachte boter 3/4 kop bruine suiker 1 tl vanille-extract 2 eieren (kamertemperatuur) 2 koppen zelfrijzend bakmeel voor de karamelsaus: 1 kop bruine suiker 300 ml slagroom 1/2 tl vanille-extract 60 g boter, in stukjes Bereiding Verwarm de oven voor op 180 C. Vet de rand van een ronde bakvorm (diameter ca 22 cm) in met boter en bedek de bodem met bakpapier. Doe de dadels en het soda-bicarbonaat in een kom en giet er 350 ml kokend water over. Laat de dadels 20 minuten wellen. Mix in een ruime kom de boter, de suiker en de vanille. Voeg 1 ei toe en als dat door het mengsel opgenomen is het volgende ei. Voeg het bakmeel toe en roer het door het boter-suiker-eimengsel. Giet de dadels af. Roer de stukjes dadel door het beslag. Spatel het beslag in de bakvorm en bak de cake 40 à 45 minuten. Controleer of de cake gaar is. Dat is het geval als een houten prikker die je in het midden van de cake steekt er schoon uitkomt. Laat de cake in de bakvorm 10 minuten afkoelen. Neem de cake uit de bakvorm en leg die op een draadrek. Meng in een steelpannetje de suiker, de room, de vanille en de boter. Breng het mengsel op middelhoog vuur onder continu roeren aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag en laat de saus nog 2 minuten zachtjes bubbelen. Giet de warme saus over de nog warme cake. Snijd de cake in punten en serveer die. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |