|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| spitskooltagliatelle met gehakt, 4 p., Duitsland 800 g spitskool zout 1 rode paprika 400 g spinazietagliatelle 6 el boter 300 g kalfsgehakt peper 3 eieren 125 g crème fraiche (zie Info) 125 g melk bieslook Bereiding Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool. Snijd de kool in vier stukken en verwijder de harde kern. Blancheer de kool 4 minuten in lichgezouten kokend water. Giet het kookwater af en laat de kool afkoelen. Snijd de kool in smalle repen. Snijd de paprika in stukjes.. Kook de tagliatelle beetgaar (zie de verpakking voor de kooktijd). Schep de reepjes kool door de tagliatelle. Verhit 3 el boter in een koekenpan en bak er het gehakt rul in. Voeg de stukjes paprika toe en bak ze 3 minuten mee. Kruid het mengsel met peper en zout. Verwarm de oven voor (150 C). Meng in een kom de eieren met de crème fraiche en de melk. Voeg er zout en peper aan toe. Vet een ovenschaal in met een beetje boter. Schep er het tagliatelle-spitskoolmengsel in, verdeel er het gehaktmengsel over en overgiet het geheel met het eimengsel. Zet de schaal in de oven en stel de baktijd in op 35 minuten. Bestrijk tijdens het bakken de bovenlaag een paar keer met de overgebleven boter. Garneer het gerecht royaal met bieslook. Info Dir is een bijzonder smakelijk recept met spitskool in de hoofdrol. De eerste keer dat ik dit gerecht bereidde, vond ik het wat aan de droge kant. Als je de crème fraîche vervangt door 150 ml slagroom is het geheel veel smeuïger.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|