R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































 Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SPITZKOHLFLECKERL MIT HACKFLEISCH
spitskooltagliatelle met gehakt, 4 p., Duitsland

reeks 515 (141K)



800 g spitskool
zout
1 rode paprika
400 g spinazietagliatelle
6 el boter
300 g kalfsgehakt
peper
3 eieren
125 g crème fraiche (zie Info)
125 g melk
bieslook


Bereiding


Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool.
Snijd de kool in vier stukken en verwijder de harde kern.
Blancheer de kool 4 minuten in lichgezouten kokend water.

Giet het kookwater af en laat de kool afkoelen.

Snijd de kool in smalle repen.
Snijd de paprika in stukjes..
Kook de tagliatelle beetgaar (zie de verpakking voor de kooktijd).

Schep de reepjes kool door de tagliatelle.

Verhit 3 el boter in een koekenpan en bak er het gehakt rul in.
Voeg de stukjes paprika toe en bak ze 3 minuten mee.
Kruid het mengsel met peper en zout.

Verwarm de oven voor (150 C).

Meng in een kom de eieren met de crème fraiche en de melk.
Voeg er zout en peper aan toe.

Vet een ovenschaal in met een beetje boter.
Schep er het tagliatelle-spitskoolmengsel in, verdeel er het gehaktmengsel over en overgiet het geheel met het eimengsel.

Zet de schaal in de oven en stel de baktijd in op 35 minuten.
Bestrijk tijdens het bakken de bovenlaag een paar keer met de overgebleven boter.

Garneer het gerecht royaal met bieslook.



reeks 515 (141K)


Info


Dir is een bijzonder smakelijk recept met spitskool in de hoofdrol.
De eerste keer dat ik dit gerecht bereidde, vond ik het wat aan de droge kant. Als je de crème fraîche vervangt door 150 ml slagroom is het geheel veel smeuïger.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________