R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten





















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SPITSKOOLCURRY
4 p., India




1 spitskool van ca 600 g
3 aardappels
3 wortels
1 ui
1 teen knoflook
een stukje gember
1 chilipeper
2 el olie
1 el curry
wat gemalen kruidnagel
200 ml kokosmelk
250 g goentenbouillon
100 g linzen
zout en peper
een beetje suiker


Bereiding


Snijd de spitskool in vieren en verwijder de stronk.
Snijd de kool in tamelijk grote stukken/repen.

Schil de aardappels en rasp ze. Schil de wortels en snijd ze in schijfjes.
Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn. Schil de gember en snijd die fijn.
Snijd de chilipeper in de lengte doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Snijd de beide helften in halve ringetjes.

Verhit de olie in een pan en bak er de stukken spitskool, de geraspte aardappels, de schijjfjes wortel, de ui, knoflook, gember en chilipeper in aan.
Voeg de curry en wat gemalen kruidnagel toe en bak ze even mee.

Gieter er de kokosmelk en de helft van de bouillon bij en plaats het delsek op de pan. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Voeg de linzen toe en laat ze 10 minuten of langer (zie de verpakking) meegaren.
Voeg indien nodig de rest van de bouillon toe. De curry moet ecter meer droog dan nat zijn.

Breng de curry op smaak met zout, peper en eventueel wat suiker.


Info













naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________