4



























































R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SPINAZIESALADE MET WALNOTEN EN FETA
4 p., Nederland



....... met rozijnen


....... met dadels


voor de salade:

voor de salade:
400 g verse spinazie
50 g gehakte walnoten
100 g verkruimelde feta
50 g rozijnen of in stukjes gesneden gedroogde dadels

voor de dressing:

2 el witte balsamico-azijn
3 el walnotenolie
peper en zout naar smaak

optioneel:
een schepje suiker


Bereiding


Meng in een kommetje de azijn, de walnotenolie, zout en peper en eventueel wat suiker.
Was de spinazie en laat die goed uitlekken. Scheur grote blaadjes indien gewenst doormidden.
Rooster de gepelde walnoten even in een droge koekenpan .
Meng de spinazie met de noten, de feta, de rozijnen of de dadels.
Schep de salade op bedjes en sprenkel er de dressing over.


Info


Met verse spinazie zijn lekkere salades te maken. Mals groen, ziltig-zure feta, zoet gedroogd fruit en "crunchy" licht- bittere noten vormen een  smakelijke combinatie.



Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________