|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
SPINAZIESALADE MET WALNOTEN EN FETA
4 p., Nederland ....... met rozijnen ....... met dadels voor de salade: voor de salade: 400 g verse spinazie 50 g gehakte walnoten 100 g verkruimelde feta 50 g rozijnen of in stukjes gesneden gedroogde dadels voor de dressing: 2 el witte balsamico-azijn 3 el walnotenolie peper en zout naar smaak optioneel: een schepje suiker Bereiding Meng in een kommetje de azijn, de walnotenolie, zout en peper en eventueel wat suiker. Was de spinazie en laat die goed uitlekken. Scheur grote blaadjes indien gewenst doormidden. Rooster de gepelde walnoten even in een droge koekenpan . Meng de spinazie met de noten, de feta, de rozijnen of de dadels. Schep de salade op bedjes en sprenkel er de dressing over. Met verse spinazie zijn lekkere salades te maken. Mals groen, ziltig-zure feta, zoet gedroogd fruit en "crunchy" licht- bittere noten vormen een smakelijke combinatie. |