R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SPINAZIESALADE MET DRUIVEN EN GEITENKAAS
4 p., Hongarije





500 g verse spinazie
3 el balsamicoazijn
1/2 dl olijfolie
1 el honing
1 el cranberryjam of andere soort bessenjam
200 g zachte geitenkaas, in plakken of rondjes
200 g rode druiven, gehalveerd
zout en zwarte peper, naar smaak

optioneel:
walnoten, grof gebroken


Bereiding


Was de spinazie indien dat nog niet gebeurd is en laat die goed uitlekken en drogen.

Klop een dressing van de balsamico, olijfolie, honing, cranberryjam, wat zout en wat peper.

Schik de spinazie op borden en verdeel er de gehalveerde druiven en de plakjes of rondjes geitenkaas over.
Schenk de dressing over de salade en strooi er indien gewenst wat grof gebroken walnoten over.


Info


De walnoten zijn niet authentiek maar ik miste een knabbelingrediënt in deze verder toch wel bijzondere salade.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________