R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 SPINAZIEROOMSOEP
voorgerecht, 4 p., Hongarije





500 g verse spinazie
1.2 l water
2 uien, fijn gesneden
25 g boter
3 el bloem
250 ml slagroom
zout en versgemalen zwarte peper
2 hardgekookte eieren, in schijfjes

voor de garnering:
2 gegrilde schijfjes bacon, verkruimeld


Bereiding


Kook de eieren en rooster de plakjes bacon.
Breng in een grote pan 1.2 liter gezouten water aan de kook.
Voeg de spinazie toe en kook die 5 à 6 minuten.

Giet de spinazie af. Bewaar het kookwater.
Fruit in een ruime pan de uisnippers in de boter goudbruin.
Roer de bloem door de uisnippers en bak die even mee.
Voeg vervolgens terwijl je klopt het bewaarde kooknat beetje bij beetje toe en breng het geheel op temperatuur.
Voeg de spinazie toe en pureer de soep met een staafmixer.
Roer de slagroom door de soep en voeg zout en peper naar smaak toe.
Snijd de eieren in schijfjes of stukjes en verkruimel de bacon. Garneer er de soep mee.


Info


De slagroom kan gerust teruggebracht worden tot 100 ml.
Er is behoorlijk wat zout en peper nodig om de soep op smaak te krijgen. Je zou bouillon kunnen toevoegen maar wees daar niet te scheutig mee want de smaak van spinazie wordt er snel door overheerst.
Je kunt de soep wat meer "body" geven door die te garneren met 4 hardgekookte eieren (1 per persoon) in plaats van 2.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________