|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| voorgerecht, 4 p., Hongarije 500 g verse spinazie 1.2 l water 2 uien, fijn gesneden 25 g boter 3 el bloem 250 ml slagroom zout en versgemalen zwarte peper 2 hardgekookte eieren, in schijfjes voor de garnering: 2 gegrilde schijfjes bacon, verkruimeld Bereiding Kook de eieren en rooster de plakjes bacon. Breng in een grote pan 1.2 liter gezouten water aan de kook. Voeg de spinazie toe en kook die 5 à 6 minuten. Giet de spinazie af. Bewaar het kookwater. Fruit in een ruime pan de uisnippers in de boter goudbruin. Roer de bloem door de uisnippers en bak die even mee. Voeg vervolgens terwijl je klopt het bewaarde kooknat beetje bij beetje toe en breng het geheel op temperatuur. Voeg de spinazie toe en pureer de soep met een staafmixer. Roer de slagroom door de soep en voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de eieren in schijfjes of stukjes en verkruimel de bacon. Garneer er de soep mee. De slagroom kan gerust teruggebracht worden tot 100 ml. Er is behoorlijk wat zout en peper nodig om de soep op smaak te krijgen. Je zou bouillon kunnen toevoegen maar wees daar niet te scheutig mee want de smaak van spinazie wordt er snel door overheerst. Je kunt de soep wat meer "body" geven door die te garneren met 4 hardgekookte eieren (1 per persoon) in plaats van 2.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|