|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
SPINAZIE NECTARINE HALLOUMISALADE
4 p., Nederland voor de vinaigrette: 3 el witte wijnazijn 3 el olijfolie 3 tl honing 1 tl dijonmosterd zout en zwarte peper, naar smaak 1/4 tl gedroogde oregano voor de salade: 4 koppen babyspinazie 4 nectarines, ontpit, in schijven/stukjes 5 el amandelschaafsel, getoast, waarvan 1 el voor de garnering 1/2 rode ui, in smalle halve ringen 1/4 rode paprika,in smalle reepjes 250 g halloumi, in plakken van 1 1/4 cm 1 à 2 el olijfolie voor de garnering: verse oregano 1 el amandelschaafsel, getoast Bereiding Klop in een kom de wijnazijn, olijfolie, honing, mosterd, zout, peper en oregano tot een vinaigrette. Meng in een grote kom de spinazie, de schijven of stukken nectarine, het getoaste amandelschaafsel op 1 eetlepel na, de rode paprika en de helft van de vinaigrette. Verhit op middelhoge temperatuur wat olijfolie in een koekenpan en bak er de plakken halloumi aan beide kanten goudbruin in (ca 2 minuten per kant). Houd de halloumi in de gaten, want goudbruin kan snel overgaan in donkerbruin of aanbranden. Maak een schaal of borden op met de salade en leg er de warme plakken halloumi op. Schenk de rest van de vinaigrette over de salade en strooi er het amandelschaafsel en verse blaadjes oregano over. |