R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
SPINAZIE NECTARINE HALLOUMISALADE
4 p., Nederland






voor de vinaigrett
e:
3 el witte wijnazijn
3 el olijfolie
3 tl honing
1 tl dijonmosterd
zout en zwarte peper, naar smaak
1/4 tl gedroogde oregano

voor de salade:
4 koppen babyspinazie
4 nectarines, ontpit, in schijven/stukjes
5 el amandelschaafsel, getoast, waarvan 1 el voor de garnering
1/2 rode ui, in smalle halve ringen
1/4 rode paprika,in smalle reepjes
 250 g halloumi, in plakken van 1 1/4 cm
1 à 2 el olijfolie

voor de garnering:
verse oregano
1 el amandelschaafsel, getoast


Bereiding


Klop in een kom de wijnazijn, olijfolie, honing, mosterd, zout, peper en oregano tot een vinaigrette.

Meng in een grote kom de spinazie, de schijven of stukken nectarine, het getoaste amandelschaafsel op 1 eetlepel na, de rode paprika en de helft van de vinaigrette.

Verhit op middelhoge temperatuur wat olijfolie in een koekenpan en bak er de plakken halloumi aan beide kanten goudbruin in (ca 2 minuten per kant). Houd de halloumi in de gaten, want goudbruin kan snel overgaan in donkerbruin of aanbranden.

Maak een schaal of borden op met de salade en leg er de warme plakken halloumi op. Schenk de rest van de vinaigrette over de salade en strooi er het amandelschaafsel en verse blaadjes oregano over.
 
Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________