R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Mexico 1 ui, in stukjes gesneden 2 tenen knoflook, geperst 1 verse rode chilipeper, zaad verwijderd, fijngesneden 350 g biefstuk, in kleine blokjes gesneden 1 el plantaardige olie 2 koppen gekookte langkorrelrijst vleesbouillon 3 grote tarwetortilla's voor de salsa picante: 2 x 400 g (blik) tomaatblokjes 2 tenen knoflook, gehalveerd 1 ui, in kwarten gesneden 1 à 2 verse rode chilipepers, zaad verwijderd en grof gehakt 1 tl gemalen komijn 1/2 à 1 tl cayennepeper 1 tl verse of 1/2 tl gedroogde oregano tomatensap of water, indien nodig voor de kaassaus: 50 g boter 50 g tarwebloem 2 1/2 kop (600 ml) melk 1 kop (115 g) geraspte cheddar zout en versgemalen zwarte peper Bereiding Verwarm de oven voor op 180 C. Begin met de salsa picante. Blend de tomaten, knoflook, ui en chili tot een glad geheel. Doe het geblende mengsel in een pan, voeg de rest van de salsa-ingrediënten en zout naar smaak toe. Breng het mengsel geleidelijk aan aan de kook. Verlaag na 2 minuten de temperatuur en plaats het deksel op de pan. Laat de salsa 15 minuten zachtjes pruttelen. De saus moet uiteindelijk dik maar wel vloeibaar zijn. Voeg zonodig wat tomatensap of water toe. Maak de kaassaus. Smelt de boter in een pan. Roer er de bloem door. Voeg na 1 minuut -blijf roeren- de melk toe. Roer tot de saus kookt en indikt. Roer er 2 eetlepels geraspte cheddar door en breng de saus op smaak met zout en peper. Zet de pan met het deksel erop terzijde. Doe de ui, knoflook, chilipeper en blokjes vlees in een kom en meng ze goed. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak er het vleesmengsel in tot de blokjes vlees gebruind en de stukjes ui zacht zijn (ca 10 minuten). Roer er de rijst door en genoeg vleesbouillon om het geheel vochtig te houden. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Giet 1/4 deel van de kaassaus op de bodem van een ronde ovenschaal. Leg er een tortilla op. Spreid er de helft van de salsa over uit en daarbovenop de helft van het vleesmengsel. Herhaal deze lagen. Spreid er de helft van de resterend kaassaus over en leg er de laatste tortilla op. Spreid er let laatse deel kaassaus over en strooi er de gereserveerde geraspte kaas over. Zet de schaal in de voorverwarmde oven. Bak het gerecht tot de bovenlaag mooi goudgeel kleurt (15 à 20 minuten).
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |