R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
SPICY BEEF TORTILLA
4 p., Mexico

1 ui, in stukjes gesneden
2 tenen knoflook, geperst
1  verse rode chilipeper, zaad verwijderd, fijngesneden
350 g biefstuk, in kleine blokjes gesneden
1 el plantaardige olie
2 koppen gekookte langkorrelrijst
vleesbouillon
3 grote tarwetortilla's

voor de salsa picante:
 2 x 400 g (blik) tomaatblokjes
2 tenen knoflook, gehalveerd
1 ui, in kwarten gesneden
1 à 2 verse rode chilipepers, zaad verwijderd en grof gehakt
1 tl gemalen komijn
1/2 à 1 tl cayennepeper
1 tl verse of 1/2 tl gedroogde oregano
tomatensap of water, indien nodig

voor de kaassaus:
50 g boter
50 g tarwebloem
2 1/2 kop (600 ml) melk
1 kop (115 g) geraspte cheddar
zout en versgemalen zwarte peper


Bereiding


Verwarm de oven voor op 180 C.

Begin met de salsa picante.
Blend de tomaten, knoflook, ui en chili tot een glad geheel. Doe het geblende mengsel in een pan, voeg de rest van de salsa-ingrediënten en zout naar smaak toe.
Breng het mengsel geleidelijk aan aan de kook. 
Verlaag na 2 minuten de temperatuur en plaats het deksel op de pan. Laat de salsa 15 minuten zachtjes pruttelen. De saus moet uiteindelijk dik maar wel vloeibaar zijn. Voeg zonodig wat tomatensap of water toe.

Maak de kaassaus.
Smelt de boter in een pan. Roer er de bloem door.
Voeg na 1 minuut -blijf roeren- de melk toe. Roer tot de saus kookt en indikt.
Roer er 2 eetlepels geraspte cheddar door en breng de saus op smaak met zout en peper. Zet de pan met het deksel erop terzijde.

Doe de ui, knoflook, chilipeper en blokjes vlees in een kom en meng ze  goed.

Verhit de olie in een koekenpan en roerbak er het vleesmengsel in tot de blokjes vlees gebruind en de stukjes ui zacht zijn (ca 10 minuten).
Roer er de rijst door en genoeg vleesbouillon om het geheel vochtig te houden.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Giet 1/4 deel van de kaassaus op de bodem van een ronde ovenschaal.
Leg er een tortilla op.
Spreid er de helft van de salsa over uit en daarbovenop de helft van het vleesmengsel.

Herhaal deze lagen.
Spreid er de helft van de resterend kaassaus over en leg er de laatste tortilla op.
Spreid er let laatse deel kaassaus over en strooi er de gereserveerde geraspte kaas over.

Zet de schaal in de voorverwarmde oven. Bak het gerecht tot  de bovenlaag mooi goudgeel kleurt (15 à 20 minuten).


Info

 
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________