R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SPERZIEBONENSTEW
4 p., Hongarije





600 g sperziebonen
2 el (olijf)olie
2 uien, fijngesneden
250 g  pruimtomaten, grof gehakt
1 tl paprikapoeder
4 tenen knoflook, geperst
1/2 el gehakte platte peterselie
zout en versgemalen zwarte peper

voor de garnering:
1/2 el platte peterselie
1 tl paprika


Bereiding


Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes van 4 centimeter.

Breng een pan water aan de kook, doe er de sperziebonen in, laat het water weer op temperatuur komen en kook de sperziebonen op middelhoge temperatuur 5 minuten.

Verhit de olie in een pan en bak er de uien bleekgeel in.
Voeg de tomaten en het paprikapoeder toe en als die warm zijn de afgegoten sperziebonen. Voeg wat zout en peper toe, roer even en laat de groente met het deksel op de pan 10 à 15 minuten zachtjes stoven.

Voeg de knoflook en de peterselie toe en proef om vast te stellen of de stew genoeg zout en peper bevat.

Doe de groente in een schaal en strooi er ter garnering wat peterselie en paprikapoeder over.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________