|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Hongarije 600 g sperziebonen 2 el (olijf)olie 2 uien, fijngesneden 250 g pruimtomaten, grof gehakt 1 tl paprikapoeder 4 tenen knoflook, geperst 1/2 el gehakte platte peterselie zout en versgemalen zwarte peper voor de garnering: 1/2 el platte peterselie 1 tl paprika Bereiding Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes van 4 centimeter. Breng een pan water aan de kook, doe er de sperziebonen in, laat het water weer op temperatuur komen en kook de sperziebonen op middelhoge temperatuur 5 minuten. Verhit de olie in een pan en bak er de uien bleekgeel in. Voeg de tomaten en het paprikapoeder toe en als die warm zijn de afgegoten sperziebonen. Voeg wat zout en peper toe, roer even en laat de groente met het deksel op de pan 10 à 15 minuten zachtjes stoven. Voeg de knoflook en de peterselie toe en proef om vast te stellen of de stew genoeg zout en peper bevat. Doe de groente in een schaal en strooi er ter garnering wat peterselie en paprikapoeder over.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|