R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SPÄTZLE MIT CHAMPIGNONS
hoofdgerecht, 4 p., Duitsland





300 g champignons
1 sjalotje
20 g boter
1/2 dl droge witte wijn
250 ml slagroom
zout en peper naar smaak
4 el fijngehakte kruiden, voornamelijk peterselie
geraspte kaas (Bergkäse), hoeveelheid naar smaak


Bereiding


Snijd de champignons in schijfjes.
Pel het sjalotje en snijd het fijn.

Verhit de boter in een pan en fruit er het sjalotje in.
Voeg de wijn toe en laat die 1 à 2 minuten zachtjes koken.

Voeg de slagroom toe en zout en peper.
Laat de saus 1/3 deel inkoken.

Voeg de fijngehakte kruiden toe.

Voeg de champignons toe en laat ze garen tot ze vocht gaan verliezen.
Schep ze een paar keer om.

Kook de spätzle in gezouten water. Zie voor de gaartijd de aanwijzingen op de verpakking.

Verdeel de spätzle over 4 borden en giet er de champignonsaus over.
Strooi de geraspte kaas over het gerecht.


Info


Is het lastig om aan Bergkäse te komen? Gruyère of Emmentaler gaan er ook goed mee samen.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________