|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
SPÄTZLE MIT CHAMPIGNONS
hoofdgerecht, 4 p., Duitsland 300 g champignons 1 sjalotje 20 g boter 1/2 dl droge witte wijn 250 ml slagroom zout en peper naar smaak 4 el fijngehakte kruiden, voornamelijk peterselie geraspte kaas (Bergkäse), hoeveelheid naar smaak Bereiding Snijd de champignons in schijfjes. Pel het sjalotje en snijd het fijn. Verhit de boter in een pan en fruit er het sjalotje in. Voeg de wijn toe en laat die 1 à 2 minuten zachtjes koken. Voeg de slagroom toe en zout en peper. Laat de saus 1/3 deel inkoken. Voeg de fijngehakte kruiden toe. Voeg de champignons toe en laat ze garen tot ze vocht gaan verliezen. Schep ze een paar keer om. Kook de spätzle in gezouten water. Zie voor de gaartijd de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spätzle over 4 borden en giet er de champignonsaus over. Strooi de geraspte kaas over het gerecht. Is het lastig om aan Bergkäse te komen? Gruyère of Emmentaler gaan er ook goed mee samen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|