![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
wortelsoep, 4 p., Paraguay ![]() 1/4 kop ongezouten boter 225 g wortels, in schijfjes van 1 cm 1/2 tl zout 1/2 tl suiker 2 koppen heet water 60 g cheddar, geraspt Bereiding Smelt op middelhoog vuur de boter in een pan. Voeg de schijfjes wortel toe en roerbak ze tot ze helemaal met boter bedekt zijn. Voeg zuiker, zout en heet water toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en plaats het deksel op de pan. Laat de wortels 20 minuten zachtjes koken. Giet het kookwater af. Vang het op! Doe de wortels in de keukenmachine. Voeg een beetje kookwater toe en blend de wortels tot een egale massa. Doe de wortelmassa en de bewaarde kookvloeistof terug in de pan en breng het geheel opnieuw aan de kook. Draai het vuur opnieuw laag en voeg dan de kaas aan de soep toe. Laat de soep op het vuur staan tot de kaas gesmolten is. De soep moet de consistentie hebben van dikke room. Breng de soep verder op smaak met zout, peper en eventueel wat meer suiker.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |