R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 SOPA DE ZANAHORIA
wortelsoep, 4 p., Paraguay





1/4 kop ongezouten boter
225 g wortels,  in schijfjes van 1 cm
1/2 tl zout
1/2 tl suiker
2 koppen heet water
60 g cheddar, geraspt


Bereiding


Smelt op middelhoog vuur de boter in een pan. Voeg de schijfjes wortel toe en roerbak ze tot ze helemaal met boter bedekt zijn.
Voeg zuiker, zout en heet water toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en plaats het deksel op de pan. Laat de wortels 20 minuten zachtjes koken.

Giet het kookwater af. Vang het op!
Doe de wortels in de keukenmachine. Voeg een beetje kookwater toe en  blend de wortels tot een egale massa.
Doe de wortelmassa en de bewaarde kookvloeistof terug in de pan en breng het geheel opnieuw aan de kook.
Draai het vuur opnieuw laag en voeg dan de kaas aan de soep toe.
Laat de soep op het vuur staan tot de kaas gesmolten is.
De soep moet de consistentie hebben van dikke room. 
Breng de soep verder op smaak met zout, peper en eventueel wat meer suiker.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________