R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
SOPA DE LIMA
limoensoep, 8 p., Mexico

450 g kipfilet
2 el olijfole
1 ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, geperst
2 poblanochili's
...  of ...
ca. 120 g milde in blokjes gesneden groene pepers
2 tomaten
zout en peper naar smaak
2 l kippenbouillon
1 avocado, in schijven of stukjes gesneden
1 serranochilipeper, fijngesneden
8 tortilla's, in repen gesneden en gefrituurd
het sap van 1 limoen,
1limoen, in schijfjes gesneden

voor de garnering:
vers korianderblad
(optioneel)
zure room


Bereiding


Pocheer de kipfilet. Pluk het kippenvlees, als het voldoende afgekoeld is met je handen in stukjes of trek het m.b.v. van 2 vorken in stukjes.

Rooster de poblanopepers, ontvel ze, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe dat op de manier waarop je paprika's ontvelt. Klik hier voor uitleg.

Verwijder het zaad van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Snijd de tortilla's in repen en frituur ze. Klik hier voor uitleg.

Verhit de olijfolie en sauteer er de ui een minuut of 5 in. Voeg na 4 minuten de knoflook toe.

Voeg de chili's, tomaten, kippenbouillon en zout peper toe. Roer en laat het geheel 25 minuten zachtjes koken .
Voeg na 15 minuten de stukjes kipfilet en het limoensap toe.

Garneer de soep nadat je die op borden hebt geschept met schijven avocado, in blokjes gesneden serannochili's, gefrituurde repen tortilla, schijfjes limoen en vers korianderblad.
Een dot zure room past er ook goed bij.


Info


Poblano-pepers zien eruit als lange, brede paprika's. Ze zijn mild pikant en worden dan ook vaak van een vulling voorzien en/of gegrild aangeboden.
In gedroogde vorm wordt de Poblano Anche genoemd.
De poblano, één van de meest gebruikte pepers in de Mexicaanse keuken, is hier niet algemeen verkrijgbaar maar er zijn diverse webwinkels die ze zowel vers als gedroogd te koop aanbieden.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________