![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| limoensoep, 8 p., Mexico 450 g kipfilet 2 el olijfole 1 ui, fijngesneden 3 tenen knoflook, geperst 2 poblanochili's ... of ... ca. 120 g milde in blokjes gesneden groene pepers 2 tomaten zout en peper naar smaak 2 l kippenbouillon 1 avocado, in schijven of stukjes gesneden 1 serranochilipeper, fijngesneden 8 tortilla's, in repen gesneden en gefrituurd het sap van 1 limoen, 1limoen, in schijfjes gesneden voor de garnering: vers korianderblad (optioneel) zure room Bereiding Pocheer de kipfilet. Pluk het kippenvlees, als het voldoende afgekoeld is met je handen in stukjes of trek het m.b.v. van 2 vorken in stukjes. Rooster de poblanopepers, ontvel ze, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe dat op de manier waarop je paprika's ontvelt. Klik hier voor uitleg. Verwijder het zaad van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de tortilla's in repen en frituur ze. Klik hier voor uitleg. Verhit de olijfolie en sauteer er de ui een minuut of 5 in. Voeg na 4 minuten de knoflook toe. Voeg de chili's, tomaten, kippenbouillon en zout peper toe. Roer en laat het geheel 25 minuten zachtjes koken . Voeg na 15 minuten de stukjes kipfilet en het limoensap toe. Garneer de soep nadat je die op borden hebt geschept met schijven avocado, in blokjes gesneden serannochili's, gefrituurde repen tortilla, schijfjes limoen en vers korianderblad. Een dot zure room past er ook goed bij. Poblano-pepers zien eruit als lange, brede paprika's. Ze zijn mild pikant en worden dan ook vaak van een vulling voorzien en/of gegrild aangeboden. In gedroogde vorm wordt de Poblano Anche genoemd. De poblano, één van de meest gebruikte pepers in de Mexicaanse keuken, is hier niet algemeen verkrijgbaar maar er zijn diverse webwinkels die ze zowel vers als gedroogd te koop aanbieden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |