R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| voorgerecht, 4 p. Mexico 2 groene paprika's 1 groene peper 1 ui 1 dl slagroom 750 ml kruiden- of groentenbouillon zout zure room een paar el fijngehakte koriander of peterselie optioneel: 25 gr boter 25 gr bloem Bereiding Maak de paprika's en de ui schoon en snijd ze in grove stukken. Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Breng de bouillon aan de kook en voeg er de stukken paprika, ui en peper aan toe. Laat de groente 10 minuten op laag vuur garen en pureer de soep vervolgens. Je kunt de soep binden met een roux van boter, bloem en bouillon. Voeg de slagroom aan de soep toe en laat de soep weer op temperatuur komen. Garneer de soep met een dot zure room. Dit is één van mijn favoriete soepen. Pittig, toch mild door de room en verassend door de volledig tot zijn recht komende smaak van groene paprika.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |