R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 SOPA DE CHILE VERDE
voorgerecht, 4 p. Mexico

reeks 515 (141K)



2 groene paprika's
1 groene peper
1 ui
1 dl slagroom
750 ml kruiden- of groentenbouillon
zout
zure room
een paar el fijngehakte koriander of peterselie

optioneel:
25 gr boter
25 gr bloem


Bereiding


Maak de paprika's en de ui schoon en snijd ze in grove stukken. Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.

Breng de bouillon aan de kook en voeg er de stukken paprika, ui en peper aan toe. Laat de groente 10 minuten op laag vuur garen en pureer de soep vervolgens.

Je kunt de soep binden met een roux van boter, bloem en bouillon.

Voeg de slagroom aan de soep toe en laat de soep weer op temperatuur komen.

Garneer de soep met een dot zure room.


Info


Dit is één van mijn favoriete soepen. Pittig, toch mild door de room en verassend door de volledig tot zijn recht komende smaak van groene paprika.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________