R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| soep, 4 p., Indonesië 5 dl runderbouillon 1l water 200 g rundvlees 200 g postelijn peper en zout 3 sjalotjes een duimgroot stuk verse gember, fijngesneden of geraspt 2 el ketjap asin 2 preitjes 2 el bladselderij, fijngesneden 3 kruidnagels Bereiding Doe de bouillon, het water, de gember en de kruidnagels in een ruime soeppan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de pan op het vuur staan tot het rundvlees gaar is. Neem het vlees uit de bouillon en snijd of trek het in stukjes. Vis de kruidnagels uit de bouillon. Doe het vlees terug in de bouillon en voeg de sjalotten en de prei toe. Laat de soep 1 kwartier zachtjes koken. Voeg de ketjap toe en breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg de postelijn toe en gaar die een paar minuten mee.. Voeg het citroensap en de bladselderij toe. Als die door de soep geroerd zijn kan de soep geserveerd worden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |