R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SOP SELAM KROKOT
soep, 4 p., Indonesië



 
5 dl runderbouillon
1l water
200 g rundvlees
200 g postelijn
peper en zout
3 sjalotjes
een duimgroot stuk verse gember, fijngesneden of geraspt
 2 el ketjap asin
2 preitjes
2 el bladselderij, fijngesneden
3 kruidnagels


Bereiding


Doe de bouillon, het water, de gember en de kruidnagels in een ruime soeppan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de pan op het vuur staan tot het rundvlees gaar is.
Neem het vlees uit de bouillon en snijd of trek het in stukjes.

Vis de kruidnagels uit de bouillon.

Doe het vlees terug in de bouillon en voeg de sjalotten en de prei toe. Laat de soep 1 kwartier zachtjes koken.
Voeg de ketjap toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
Voeg de postelijn toe en gaar die een paar minuten mee..
Voeg het citroensap en de bladselderij toe. Als die door de soep geroerd zijn kan de soep geserveerd worden.


Info















naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________