|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
kippensoep, 4 p., Maleisië 400 g kipfilet of kippenpoten 3 el olie 1 ui, gepeld en in dunne ringen gesneden 1 stukje kaneelpijp van 4 cm 4 kardemompeulen 4 kruidnagels 1 1/4 l water 2 stengels citroengras (alleen het onderste deel), gekneusd 10 g mihoen, geweekt, uitgelekt en kleingesneden 2 aardappels (vastkokend), geschild, gekookt en in schijfjes gesneden voor de marinade: 1 plakje gemberwortel, 5 mm dik 2 teentjes knoflook 2 tl ketoembar (koriander) 1 tl djinten (komijn) 1 tl koenjit (kurkuma) 1 tl versgemalen peper 1 1/4 dl water voor de garnering: 3 sjalotjes, in ringen gesneden en gebakken 1 lente-uitje, fijngehakt korianderblad Bereiding Pers de knoflook en rasp de gember. Doe 1 1/4 dl water in een kommetje en voeg er de knoflook, gember, ketoembar, djinten, kurkuma en peper aan toe. Even doorroeren. Wrijf het kippenvlees in met dit mengsel en laat het 15 minuten intrekken. Verhit de olie en bak er de uiringen in mét het kaneelpijpje, de kardemompeulen en kruidnagels. Voeg als de uien goudbruin zijn het kippenvlees toe en bak het tot de geur van de marinadeïngrediënten vrijkomt. Voeg het citroengras en 1 1/4 l water toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en laat de soep zachtjes koken tot het kippenvlees gaar is. Schep met een schuimspaan het kippenvlees uit de pan. Laat het wat afkoelen. Snijd het vlees in dunne schijven. Doe de mihoen in de soep en laat deze even koken. Verdeel de schijven kip en aardappel over 4 soepkommen en giet er de soep over. Garneer de kommen soep met de gebakken sjalotjes, de fijngesneden lente-ui en wat blaadjes of een takje koriander.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |