R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 SOP AYAM
kippensoep, 4 p., Maleisië


400 g kipfilet of kippenpoten
3 el olie
1 ui, gepeld en in dunne ringen gesneden
1 stukje kaneelpijp van 4 cm
4 kardemompeulen
4 kruidnagels
1 1/4 l water
2 stengels citroengras (alleen het onderste deel), gekneusd
10 g mihoen, geweekt, uitgelekt en kleingesneden
2 aardappels (vastkokend), geschild, gekookt en in schijfjes gesneden

voor de marinade:
1 plakje gemberwortel, 5 mm dik
2 teentjes knoflook
2 tl ketoembar (koriander)
1 tl djinten (komijn)
1 tl koenjit (kurkuma)
1 tl versgemalen peper
1 1/4 dl water

voor de garnering:
3 sjalotjes, in ringen gesneden en gebakken
1 lente-uitje, fijngehakt
korianderblad


Bereiding


Pers de knoflook en rasp de gember.
Doe 1 1/4 dl water in een  kommetje en voeg er de knoflook, gember, ketoembar, djinten, kurkuma en peper aan toe. Even doorroeren.
Wrijf het kippenvlees in met dit mengsel en laat het 15 minuten intrekken.

Verhit de olie en bak er de uiringen in mét het kaneelpijpje, de kardemompeulen en kruidnagels.
Voeg als de uien goudbruin zijn het kippenvlees toe en bak het tot de geur van de marinadeïngrediënten vrijkomt.
Voeg het citroengras en 1 1/4 l water toe en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur vervolgens laag en laat de soep zachtjes koken tot het kippenvlees gaar is.

Schep met een schuimspaan het kippenvlees uit de pan. Laat het wat afkoelen.
Snijd het vlees in dunne schijven.
Doe de mihoen in de soep en laat deze even koken.
Verdeel de schijven kip en aardappel over 4 soepkommen en giet er de soep over.
Garneer de kommen soep met de gebakken sjalotjes, de fijngesneden lente-ui en wat blaadjes of een takje koriander.


Info














Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________