R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SOLE MEUNIÈRE
gebakken zeetong, 2 p., Frankrijk





1/2 kop bloem
4 slibtongen of 2 grote tongen
zeezout
versgemalen zwarte peper
2 el olijfolie of zonnebloemolie
2 el ongezouten boter

voor de saus:
50 à 60 g ongezouten boter
2 el vers citroensap
2 el fijngehakte platte peterselie

optioneel:
1 el kappertjes
partjes citroen


Bereiding


Strooi de bloem op een ruim plat bord.
Spoel de vis onder de koudwaterkraan en dep die vervolgens droog met keukenpapier.
Strooi zout en peper over beide zijden van de vissen en laat ze even intrekken.
Haal de vis aan beide zijden door de bloem. Schud overtollige bloem af en leg de vissen op een bord.
Verhit 2 el olie in een grote koekenpan.
Voeg 2 el boter toe.
Leg als de boter is uitgeschuimd de vissen in de pan.
Bak de vis aan beide zijden goudkleurig. Bak iedere kant ongeveer 2 minuten.
Verdeel de vissen over 2 borden en bedek ze met aluminiumfolie.
Veeg de pan schoon met keukenpapier.

Verhit op middelhoog vuur de boter in de pan tot die gesmolten is.
Neem de pan van het vuur en roer er het citroensap en de peterselie door.
Schep de saus over de vis.

Garneer de vis (optioneel) met wat kappertjes en/of partjes citroen.


Info


De bloem "beschermt" de vis zonder de delicate smaak ervan al te zeer te beinvloeden. Een goeie vondst van die Franse molenaar (meunier).
De op deze manier bereide tong is inmiddels al geruime tijd een Franse klassieker.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________