|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| gebakken zeetong, 2 p., Frankrijk 1/2 kop bloem 4 slibtongen of 2 grote tongen zeezout versgemalen zwarte peper 2 el olijfolie of zonnebloemolie 2 el ongezouten boter voor de saus: 50 à 60 g ongezouten boter 2 el vers citroensap 2 el fijngehakte platte peterselie optioneel: 1 el kappertjes partjes citroen Bereiding Strooi de bloem op een ruim plat bord. Spoel de vis onder de koudwaterkraan en dep die vervolgens droog met keukenpapier. Strooi zout en peper over beide zijden van de vissen en laat ze even intrekken. Haal de vis aan beide zijden door de bloem. Schud overtollige bloem af en leg de vissen op een bord. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan. Voeg 2 el boter toe. Leg als de boter is uitgeschuimd de vissen in de pan. Bak de vis aan beide zijden goudkleurig. Bak iedere kant ongeveer 2 minuten. Verdeel de vissen over 2 borden en bedek ze met aluminiumfolie. Veeg de pan schoon met keukenpapier. Verhit op middelhoog vuur de boter in de pan tot die gesmolten is. Neem de pan van het vuur en roer er het citroensap en de peterselie door. Schep de saus over de vis. Garneer de vis (optioneel) met wat kappertjes en/of partjes citroen. De bloem "beschermt" de vis zonder de delicate smaak ervan al te zeer te beinvloeden. Een goeie vondst van die Franse molenaar (meunier). De op deze manier bereide tong is inmiddels al geruime tijd een Franse klassieker.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|