R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten






































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 SNAPPER MET EEN SUMAC EN ZA'ÁTARKORSTJE
EN GEROOSTERDE KIKKERERWTENSALADE

6 p., Israël

2 eieren
4 x 200 g snapperfilets, elke filet in 4 stukken gesneden
150 g aardappelmeel
40 g za'atar
40 g sumac
250 ml plantaardige olie

voor de kikkererwtensalade:
400 g kikkererwten (blik), uitgelekt
1 el olijfolie
155 g pijnboompitten of halve amandelen
2 bosjes koriander, blaadjes grof gehakt

voor de dressing:
3 tenen knoflook, fijngehakt
2 rode chilies, zaad verwijderd, fijngehakt
het sap van 2 citroenen
60 ml olijfolie


Bereiding


Verwarm de oven voor op 180 C.
Doe de stukken vis in een kom. Klop de eieren los met zout en peper en giet ze bij de vis. Schep de vis voorzichtig om.

Meng in een andere kom het aardappelmeel, de za'átar en sumac.
Neem één voor één de stukken vis uit de kom. Laat overtollig ei afdruppen.
Haal de stukken vis door het aardappelmeel-kruidenmengsel tot ze er helemaal mee bedekt zijn. Leg ze op een bord of tray.

Laat de kikkererwten uitlekken, dep ze droog en spreid ze uit in een lage bakvorm.
Druppel er olijfolie over en schud de bakvorm zodat de kikkerwten met de olie bededekt raken.
Rooster ze 5 minuten, voeg dan de pijnboompitten of amandelen toe. Ga nog 5 minuten door met roosteren.
Laat de erwten, pitten of noten wat afkoelen. Doe ze vervolgens samen met de gehakte koriander in een kom.

Meng in een kleine kom alle ingrediënten voor de dressing. Breng de dressing op smaak met zout en peper en giet die over de salade.

Verhit op hoog vuur de helft van de olie in een bakpan met zware bodem.
Bak er de vis in twee rondes in.
Voeg de rest van de olie toe als je de tweede partij gaat bakken. Bak de vis aan iedere kant één minuut.
Schep de stukken vis met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Spreid het kikkererwten-pitten-notenmengsel uit over borden of over een grote, vlakke scbaal.
Leg er de stukken vis op.


Info


Za'átar en sumac (gedroogde en gemalen bessen van de pruikenboom) zijn te koop in Midden-Oosten winkels. Za'atar kun je ook zelf samenstellen.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________