|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
EN GEROOSTERDE KIKKERERWTENSALADE 6 p., Israël 2 eieren 4 x 200 g snapperfilets, elke filet in 4 stukken gesneden 150 g aardappelmeel 40 g za'atar 40 g sumac 250 ml plantaardige olie voor de kikkererwtensalade: 400 g kikkererwten (blik), uitgelekt 1 el olijfolie 155 g pijnboompitten of halve amandelen 2 bosjes koriander, blaadjes grof gehakt voor de dressing: 3 tenen knoflook, fijngehakt 2 rode chilies, zaad verwijderd, fijngehakt het sap van 2 citroenen 60 ml olijfolie Bereiding Verwarm de oven voor op 180 C. Doe de stukken vis in een kom. Klop de eieren los met zout en peper en giet ze bij de vis. Schep de vis voorzichtig om. Meng in een andere kom het aardappelmeel, de za'átar en sumac. Neem één voor één de stukken vis uit de kom. Laat overtollig ei afdruppen. Haal de stukken vis door het aardappelmeel-kruidenmengsel tot ze er helemaal mee bedekt zijn. Leg ze op een bord of tray. Laat de kikkererwten uitlekken, dep ze droog en spreid ze uit in een lage bakvorm. Druppel er olijfolie over en schud de bakvorm zodat de kikkerwten met de olie bededekt raken. Rooster ze 5 minuten, voeg dan de pijnboompitten of amandelen toe. Ga nog 5 minuten door met roosteren. Laat de erwten, pitten of noten wat afkoelen. Doe ze vervolgens samen met de gehakte koriander in een kom. Meng in een kleine kom alle ingrediënten voor de dressing. Breng de dressing op smaak met zout en peper en giet die over de salade. Verhit op hoog vuur de helft van de olie in een bakpan met zware bodem. Bak er de vis in twee rondes in. Voeg de rest van de olie toe als je de tweede partij gaat bakken. Bak de vis aan iedere kant één minuut. Schep de stukken vis met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Spreid het kikkererwten-pitten-notenmengsel uit over borden of over een grote, vlakke scbaal. Leg er de stukken vis op. Za'átar en sumac (gedroogde en gemalen bessen van de pruikenboom) zijn te koop in Midden-Oosten winkels. Za'atar kun je ook zelf samenstellen. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |