R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten






































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SLATTA TUNSEEYA
tonijnsalade, voorgerecht/bijgerecht, 4p.,Tunesië





100 g tonijn (uit blik)
250 g tomaten
1 groene paprika
1 rode paprika
1 kleine komkommer
1 grote ui, in halve ringen
2 eieren, hardgekookt
circa 10 zwarte olijven, in stukjes
6 el olijfolie
2 el azijn
1 el kappertjes
verse munt
1 citroen
zout


Bereiding


Kook de eieren 8 à 10 minuten. Laat ze afkoelen, pel ze en verdeel ze in partjes.
Snijd de tomaten in kwarten, de paprika's in repen en de komkommer in schijfjes. Meng ze.
Doe de groenten in een ruime, lage schaal en verdeel er de gehalveerde uiringen en de partjes ei over.
Maak met een vork de tonijn los en verdeel die eveneens over de schaal.
Strooi de stukjes olijf, de kappertjes en fijngeknipte munt over de salade.
Maak een vinaigrette van zout, azijn en olie en druppel die over de salade. Serveer er partjes citroen bij.


Info


Een kleurrijke, frisse salade met de nodige eiwitten (tonijn, eieren). Kan daarom ook prima als maaltijdsalade dienen, zeker als je er wat stevig brood bij serveert.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________