R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SKALLDYRSALAT
schaaldierensalade, 4 p., Noorwegen





120 g champignons, in schijfjes
het sap van 1/2 citroen
1 kreeft van ca 500 g, gekookt en vlees eruit genomen
120 g groene asperges, gekookt
1 krop knisperige soort sla
16 gekookte mosselen
120 g garnalen, gekookt en gepeld
2 tomaten, ontveld en in vieren gedeeld

voor de dressing:
2 el witte wijnazijn
6 à 8 el olijfolie
 een mespunt suiker
zout en versgemalen zwarte peper

optioneel:
1 teen knoflook, geperst


Bereiding


Koel voor gebruik alle ingrediënten in de koelkast.

Doe de azijn, olie, suiker en knoflook (optioneel) in een kommetje en meng ze. Kruid de dressing met zout en peper.

Doe de paddenstoelen in een ruime, diepe serveerschaal en sprenkel er het citroensap over.
Snijd het kreeftenvlees in stukjes en leg ze op de paddenstoelen.
Snijd de asperges in stukjes van circa 5 cm en leg die eveneens in de kom.
Scheur de slablaadjes en leg ze in een laagje in de kom.
Leg daar de mosselen op, daarop de garnalen en daarop de tomaten.
Giet de dressing over de salade  en schep het geheel om.

Garneer de salade met dillehoofdjes.


Info


Deze salade duikt bij speciale gelegenheden zowat op elk koud Noors buffet op. De schaaldieren variëren al naar gelang de verkrijgbaarheid en de prijs op een bepaald moment.
 


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________