|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Frankrijk 40 g roomboter 400 g sjalotjes, totaalgewicht, in dunne ringetjes gesneden 180 ml droge rode wijn 250 ml runderbouillon optioneel: 2 el jus van het bereide vlees Bereiding Verhit op matig vuur de boter in een koekenpan. Voeg de in dunne ringetjes gesneden sjalotjes toe en bak ze tot ze mooi gekarameliseerd zijn. Blus de sjalotjes af met de rode wijn. Daai het vuur hoog en laat de wijn voor het grootste deel verdampen. Giet de bouillon in de pan en laat ook deze voor een groot deel reduceren. Dan terzijde zetten. Bak of braad het vlees (naar keuze). Laat het vlees als het de gewenste gaarte heeft verpakt in aluminiumfolie rusten. Verhit ondertussen de pan met sjalotten-rodewijnsaus en roer er een paar eetlepels van het bakvocht van het vlees door of voeg een flinke klont roomboter toe. Schik het vlees op borden en schep er de sjalotten-rode wijnsaus over. Deze sjalotten-rodewijnsaus smaak heerlijk bij rood vlees als biefstuk en entrecote.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|