R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SJALOTTEN-RODE WIJNSAUS
4 p., Frankrijk





40 g roomboter
400 g sjalotjes, totaalgewicht, in dunne ringetjes gesneden
180 ml droge rode wijn
250 ml runderbouillon

optioneel:
2 el jus van het bereide vlees


Bereiding


Verhit op matig vuur de boter in een koekenpan.
Voeg de in dunne ringetjes gesneden sjalotjes toe en bak ze tot ze mooi gekarameliseerd zijn.
Blus de sjalotjes af met de rode wijn.
Daai het vuur hoog en laat de wijn voor het grootste deel verdampen.
Giet de bouillon in de pan en laat ook deze voor een groot deel reduceren. Dan terzijde zetten.

Bak of braad het vlees (naar keuze).
Laat het vlees als het de gewenste gaarte heeft verpakt in aluminiumfolie rusten.
Verhit ondertussen de pan met sjalotten-rodewijnsaus en roer er een paar eetlepels van het bakvocht van het vlees door of voeg een flinke klont roomboter toe.
Schik het vlees op borden en schep er de sjalotten-rode wijnsaus over.


Info


Deze sjalotten-rodewijnsaus smaak heerlijk bij rood vlees als biefstuk en entrecote.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________