R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kaas-honingtaart, dessert, 4 p., Griekenland 120 g bloem 60 g boter 200 g roomkaas of schapenkaas 60 g suiker 60 ml honing 2 eieren suiker voor de topping kaneel Bereiding Zeef de bloem en snijd de koude boter in blokjes. Maak een taartdeeg door de boter door de bloem te werken onder toevoeging van een beetje zout en 1 el water. Vet een bakvorm met lage rand in met boter. Bekleed de bakvorm met het taartdeeg. Meng de kaas, de honing en de suiker. Werk er vervolgens de losgeklopte eieren door. Schep de massa in de met deeg beklede bakvorm en verspreid die in een egale laag. Meng de extra suiker en de kaneel en strooi er het mengsel over. Zet de bakvorm in het midden van de op 180 C voorverwarmde oven. Bak de siphniac 30 minuten.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |