R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 SINIYEH
gehakt met sesamsaus, 4 p., Israël




 
900 g lams- of rundergehakt
2 el gehakte verse peterselie
2 uien, gepeld en fijngesneden
2 tenen knoflook, gepeld en gekneusd
1/2 tl kaneel
1/2 tl zout
1/4 tl peper
2 el olijfolie
2 el pijnboompitten
1 kop tahini, met wat water verdund






Bereiding


Verwarm de oven voor op 200 C.

Doe het gehakt, de peterselie, ui, knoflook, kaneel en zout en peper in een grote kom en kneed ze tot een goed gemengd geheel.
Vet een bakvorm met een inhoud van 2 liter in met 1 el olijfolie en spreid er egaal het aangemaakte gehakt over uit.
Verhit op middelhoog vuur 1 el olijfolie in een steelpannetje en sauteer er de pijnboompitten in tot ze licht gekleurd zijn.
Verdeel de pijnboompitten over het vleesmengsel in de bakvorm en sprenkel er de bakolie over.
Schuif het bakblik in de oven.
Haal de bakvorm na 30 minuten uit de oven en schenk de tahini over het vlees. Bak het gerecht nog 15 minuten of tot de saus gaat bubbelen.

Serveer er rijst en een salade bij.


Info


Dit gerecht heeft een Jemenitisch-Joodse oorsprong en wordt wel geassocieerd met Griekse moussaka. De tahini die de kaas vervangt maakt het gerecht kosher.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________