|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
gehakt met sesamsaus, 4 p., Israël 900 g lams- of rundergehakt 2 el gehakte verse peterselie 2 uien, gepeld en fijngesneden 2 tenen knoflook, gepeld en gekneusd 1/2 tl kaneel 1/2 tl zout 1/4 tl peper 2 el olijfolie 2 el pijnboompitten 1 kop tahini, met wat water verdund Bereiding Verwarm de oven voor op 200 C. Doe het gehakt, de peterselie, ui, knoflook, kaneel en zout en peper in een grote kom en kneed ze tot een goed gemengd geheel. Vet een bakvorm met een inhoud van 2 liter in met 1 el olijfolie en spreid er egaal het aangemaakte gehakt over uit. Verhit op middelhoog vuur 1 el olijfolie in een steelpannetje en sauteer er de pijnboompitten in tot ze licht gekleurd zijn. Verdeel de pijnboompitten over het vleesmengsel in de bakvorm en sprenkel er de bakolie over. Schuif het bakblik in de oven. Haal de bakvorm na 30 minuten uit de oven en schenk de tahini over het vlees. Bak het gerecht nog 15 minuten of tot de saus gaat bubbelen. Serveer er rijst en een salade bij. Dit gerecht heeft een Jemenitisch-Joodse oorsprong en wordt wel geassocieerd met Griekse moussaka. De tahini die de kaas vervangt maakt het gerecht kosher. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |