I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
SINAASAPPEL-IJS
internationaal
5 dl vers geperst sinaasappelsap
het sap van 1 middelgrote citroen 3 dl slagroom 100 g poedersuiker Bereiding Voor een vlotte ijsbereiding moeten het sinaasappelsap, het citroensap en de slagroom flink koel zijn. Doe het geperste sinaasappel in een ruime kom. Voeg de suiker toe en klop met een garde tot de suiker is opgelost. Roer de slagroom en het citroensap door het sinaasappel-suikermengsel. Proef of zoet en zuur met elkaar in balans zijn. Het zuur is net zo belangrijk als het zoet, het zorgt voor een frisse toets in het ijs, iets wat je nogal eens mist in supermarktijs dat menig keer ook nog eens te zoet is. Voeg eventueel (wat) meer citroensap toe. Voeg alleen extra suiker toe als je (bij nader inzien) teveel citroen hebt toegevoegd. Doe het mengsel in de ijsmachine en handel verder volgens de bij het apparaat horende instructies. Garneer het ijs met wat partjes sinaasappel, noten et cetera. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |