R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SHRIMP TACOS
garnalentaco's, 8 stuks, Mexico





ca 25 rauwe tijgergarnalen, gepeld en schoongemaakt
8 tacoschelpen
1/2 krop ijsbergsla, in repen gescheurd

voor de marinade:
1 el olijfolie
het sap van 2 limoenen
een snuf zoete gerookte paprika of cayennepeper

voor de zure roommix:
150 ml zure room
het sap van 1 limoen
tabasco
 zout

voor de guacamole:
2 rijpe avocado's
1 sjalotje
1 tomaat, ontveld
1 el verse koriander
60 ml zure room
1 el citroensap
1 teentje knoflook
1 à 2 groene (Jalapeño)pepers

voor de salsa:
1 mango, fijngesneden
1 avocado. fijngesneden
1 grote tomaat, fijngesnedebn
1 rode ui, fijngesneden
het sap van een limoen
1 teen knoflook, geperst
zout en peper
vers korianderblad, fijngehakt

voor erbij:
gehalveerde limoenen


Bereiding


De marinade.
Meng in een grote kom de olijfolie, het sap van 2 limoenen en het paprikapoeder of de cayennepeper. Terzijde zetten.

De guacamole.
Klik hier voor de bereiding.

De salsa.
Meng de fijngesneden stukjes avocado, mango, tomaat en ui, de teen geperste knoflook, het fijngehakte korianderblad en het sap van 1 limoen.
Voeg zout en peper naar smaak toe.

Laat de salsa op kamertemperatuur minimaal een half uur op smaak komen.
Schep de salsa halverwege een keer om.

De zure room.
Meng de zure room met het sap van 1 limoen, tabasco en wat zout. Terzijde zetten.

Verhit in grillpan tot op hoge temperatuur.

Bestrooi de garnalen royaal met zout en leg ze in hete grillpan.
Grill de garnalen tot de zijde waarop ze in de grillpan liggen rose geklerud is ( na ca 1minuut) en draai ze dan om. Grill de garnalen tot hun andere kant ook rose gekleurd is (na eveneens een minuut of wat korter).

Doe de gegrilde garnalen in de kom met marinade en schep ze om tot ze allen met de marinade bedekt zijn.

Verwarm de tacos in een droge hete pan of in de oven.

De "assemblage". Begin met een laagje sla, leg er 3 à 4 gemarineerde garnalen op, schep er wat guacamole op, wat salsa en wat zure room. Rond de vulling af met vers korianderblad.

Serveer er gehalveerde limoenen bij om naar smaak over de vulling uit te knijpen.


Info














naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________