R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| garnalentaco's, 8 stuks, Mexico ca 25 rauwe tijgergarnalen, gepeld en schoongemaakt 8 tacoschelpen 1/2 krop ijsbergsla, in repen gescheurd voor de marinade: 1 el olijfolie het sap van 2 limoenen een snuf zoete gerookte paprika of cayennepeper voor de zure roommix: 150 ml zure room het sap van 1 limoen tabasco zout voor de guacamole: 2 rijpe avocado's 1 sjalotje 1 tomaat, ontveld 1 el verse koriander 60 ml zure room 1 el citroensap 1 teentje knoflook 1 à 2 groene (Jalapeño)pepers voor de salsa: 1 mango, fijngesneden 1 avocado. fijngesneden 1 grote tomaat, fijngesnedebn 1 rode ui, fijngesneden het sap van een limoen 1 teen knoflook, geperst zout en peper vers korianderblad, fijngehakt voor erbij: gehalveerde limoenen Bereiding De marinade. Meng in een grote kom de olijfolie, het sap van 2 limoenen en het paprikapoeder of de cayennepeper. Terzijde zetten. De guacamole. Klik hier voor de bereiding. De salsa. Meng de fijngesneden stukjes avocado, mango, tomaat en ui, de teen geperste knoflook, het fijngehakte korianderblad en het sap van 1 limoen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de salsa op kamertemperatuur minimaal een half uur op smaak komen. Schep de salsa halverwege een keer om. De zure room. Meng de zure room met het sap van 1 limoen, tabasco en wat zout. Terzijde zetten. Verhit in grillpan tot op hoge temperatuur. Bestrooi de garnalen royaal met zout en leg ze in hete grillpan. Grill de garnalen tot de zijde waarop ze in de grillpan liggen rose geklerud is ( na ca 1minuut) en draai ze dan om. Grill de garnalen tot hun andere kant ook rose gekleurd is (na eveneens een minuut of wat korter). Doe de gegrilde garnalen in de kom met marinade en schep ze om tot ze allen met de marinade bedekt zijn. Verwarm de tacos in een droge hete pan of in de oven. De "assemblage". Begin met een laagje sla, leg er 3 à 4 gemarineerde garnalen op, schep er wat guacamole op, wat salsa en wat zure room. Rond de vulling af met vers korianderblad. Serveer er gehalveerde limoenen bij om naar smaak over de vulling uit te knijpen. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |