I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
I N T E r N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
SHOARMA-SPECERIJENMIX
ca 25 g , Midden-Oosten
3 el komijn 2 el paprika 1 el koriander 1/2 el kurkuma 1/2 el kaneel 1/2 el kerrie 1/2 el zout 1 tl zwarte peper of hoeveelheid naar smaak 1/4 tot 1/2 tl cayennepeper of hoeveelheid naar smaak optioneel: gemalen gember: 1 tl tot 1/2 el knoflookpoeder: 1 tl of naar smaak uienpoeder: 1 tl of naar smaak nootmuskaat: 1/2 tl piment: 1/2 tl gemalen kruidnagel: 1/2 tl peterselie selderijblad Bereiding Vijzel de specerijen fijn indien nodig. Doe alle specerijen in een kommetje en meng ze. Gebruik de specerijen uit het "basisrijtje" en voeg er de specerijen en kruiden uit het rijtje "optioneel" aan toe indien gewenst. De variatie in shoarmaspecerijenmixen is groot. De eerste 9 specerijen komen echter nagenoeg in alle mixen voor. Binnen die mixen is er weer een grote variatie in hoeveelheden. Het is dus wat experimenteren om te ontdekken welke mix je het meest aanstaat. Ikzelf voeg gewoonlijk gemberpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en nootmuskaat toe. Als je bovenstaande hoeveelheden aanhoudt (de basisspecerijen) heb je een hoeveelheid van ruim 20 g. Daar kun je meerdere keren mee vooruit. De mix is goed te bewaren in een droge, luchtdichte verpakking. Dat bewaren is hier niet echt aan de orde want voor mijn 2 opgeschoten zonen zijn de broodjes kipshoarma niet aan te slepen. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |