I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten
I
N
T
E
r
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 SHOARMA-SPECERIJENMIX

ca 25 g , Midden-Oosten

3 el komijn
2 el paprika
 1 el koriander
1/2 el kurkuma
1/2 el kaneel
1/2 el kerrie
1/2 el zout
1 tl zwarte peper of hoeveelheid naar smaak
1/4 tot 1/2 tl cayennepeper of hoeveelheid naar smaak

optioneel:
gemalen gember: 1 tl tot 1/2 el
knoflookpoeder: 1 tl of naar smaak
uienpoeder: 1 tl of naar smaak
nootmuskaat: 1/2 tl
piment: 1/2 tl
gemalen kruidnagel: 1/2 tl

 peterselie
selderijblad


Bereiding


Vijzel de specerijen fijn indien nodig. Doe alle specerijen in een kommetje en meng ze. Gebruik de specerijen uit het "basisrijtje" en voeg er de specerijen en kruiden uit het rijtje "optioneel" aan toe indien gewenst. 


Info


De variatie in shoarmaspecerijenmixen is groot. De eerste 9 specerijen komen echter nagenoeg in alle mixen voor. Binnen die mixen is er weer een grote variatie in hoeveelheden. Het is dus wat experimenteren om te ontdekken welke mix je het meest aanstaat. Ikzelf voeg gewoonlijk gemberpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en nootmuskaat toe.

Als je bovenstaande hoeveelheden aanhoudt (de basisspecerijen) heb je een hoeveelheid van ruim 20 g. Daar kun je meerdere keren mee vooruit. De mix is goed te bewaren in een droge, luchtdichte verpakking. Dat bewaren is hier niet echt aan de orde want voor mijn 2 opgeschoten zonen zijn de broodjes kipshoarma niet aan te slepen.


  Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________