R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 SHATTAH
hete saus, Saoedi-Arabië/Midden-Oosten

8 tenen knoflook
chilipepers (zie info)
1 kop verse platte peterselie
1 kop verse koriander
1/2 el witte azijn
2 el olijfolie
1 tl zout
1 tl gemalen zwarte peper
1 tl gemalen komijn

optioneel:
3/4 kop tomatenpuree
1 kop water


Bereiding

Ontdoe de pepers van het zaad.
Doe alle ingrediënten in de foodprocessor en pureer ze tot een min of meer egale substantie.
Als je de tomatenpuree en de kop water toevoegt kriigt de substantie  de consistentie van een saus.
Je kunt de saus nu in een potje doen en in de koelkast zetten maar er zijn recepten die aanbevelen de saus eerst in een steelpannetje met het deksel erop aan de kook te brengen, vervolgens af te laten koelen en dán in een potje te doen. Dit om het samengaan van de smaken te bevorderen.


Info


Shattah wordt in het Midden-Oosten veelvuldig als condiment aan gerechten toegevoegd, bijvoorbeeld aan "Kapsah" (Saoedi-Arabië) en aan "Koshari" (Egypte).

Shattah is een behoorlijk hete saus. Ik kwam in een recept de volgende hoeveelheden pepers tegen: 3 rode jalapeñopepers en 15 Thai bird chillies....
Wat de pepers betreft: verwerk niet meer pepers in de saus dan jezelf aangenaam vindt. Het moet natuurlijk wel een hete saus blijven want dat is wat shattah tot shattah maakt.
Shatta blijft in een afgesloten potje in de koelkast maanden goed.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________