|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hete saus, Saoedi-Arabië/Midden-Oosten 8 tenen knoflook chilipepers (zie info) 1 kop verse platte peterselie 1 kop verse koriander 1/2 el witte azijn 2 el olijfolie 1 tl zout 1 tl gemalen zwarte peper 1 tl gemalen komijn optioneel: 3/4 kop tomatenpuree 1 kop water Bereiding Doe alle ingrediënten in de foodprocessor en pureer ze tot een min of meer egale substantie. Als je de tomatenpuree en de kop water toevoegt kriigt de substantie de consistentie van een saus. Je kunt de saus nu in een potje doen en in de koelkast zetten maar er zijn recepten die aanbevelen de saus eerst in een steelpannetje met het deksel erop aan de kook te brengen, vervolgens af te laten koelen en dán in een potje te doen. Dit om het samengaan van de smaken te bevorderen. Shattah wordt in het Midden-Oosten veelvuldig als condiment aan gerechten toegevoegd, bijvoorbeeld aan "Kapsah" (Saoedi-Arabië) en aan "Koshari" (Egypte). Shattah is een behoorlijk hete saus. Ik kwam in een recept de volgende hoeveelheden pepers tegen: 3 rode jalapeñopepers en 15 Thai bird chillies.... Wat de pepers betreft: verwerk niet meer pepers in de saus dan jezelf aangenaam vindt. Het moet natuurlijk wel een hete saus blijven want dat is wat shattah tot shattah maakt. Shatta blijft in een afgesloten potje in de koelkast maanden goed.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|